.

.

Search This Blog

Category

Thursday, December 31, 2009



kalau korg org Malaysia atau korg ni bkn katak di bwh
tempurung, mesti tiap2 mlm mggu atau sambutan hari2
tertentu korg ade dgr bunyi "vroommm,, vroommm" dri
motor2 mat rempit.. hebat sgt ke mat rempit ni?



heran jgk aku, amende la yg mat rempit duk bgge sgt ngan
title & aksi2 diorg.. stkat congek moto tepi jln, huhhh...
x hebat lgsung, sbb kalau nk dibandingkan ngan pelumba motor
yg diiktiraf, diorg dpt duit bile wat aksi, klau btol2 hebat,
msuk akhbar, glemer... ni kalau mat rempit, stkat glemer kat kg,
ape kelassss....



yg aku geramnye, klau stkat nk berlumbe or nk tnjuk bodoh
sesame diorg, xpe la... ni siap tnjuk ganas, org tegur sikit trus
belasah, dh la wat bising mlm2... kalau ganas b'kumpulan, pstu
lwn 2-3 org, sikit pon aku x heran mat rempit tu mng.. bg aku
klau 'ganas' mcm tu la yg lembik nye..

aku kutuk, kutuk jgk, tp kdg2 mlm mgu tu aku gi jgk tgk mat
rempit merempit.. haha.. sbnrnye bkn aku nk tgk, sbb aku mmg
bnci bile tgk org merempit, tp aku tgk tu sbb aku ske bile diorg
kelam kabut lari time kene kejar ngan abg po a.k.a polis.. klau
stkat kene kjar x ske sgt, tp aku ske tgk bile diorg kene thn..
haha.. pdn muke...

setelah lamer berfikir, bru aku terfikir, mat2 rempit merempit
ni ade sbb.. diorg mmg niat nk mati cpt, sbb xde la byk sgt dose
diorg wat.. kan nk bunuh diri, mmg sah2 berdose, jd diorg merempit
la... tp dh x ajal2, jd semakin berdose ade la.. hahaha....





read more "remp-it tersep-it"


HAPPY NEW YEAR

2010...!!!!!




azam aku utk thn baru ni, :
1. nk bljar sgguh2 sbb nk cemerlang spm
2. nk kumpul duit byk2
3. make more frenssssss
4. makin maju dlm bidang perkomputeran




read more "new year"

Wednesday, December 30, 2009




kalau aku ni penduduk kL, x pon p.pinang ke, sabah ke, &
ngri lain, aku rase maybe aku dh pkai mini skirt or singlet
atau dress yg menampakkan tubuh bdn aku ni..

amende yg aku nk tulis, klau kat ngri lain pakaian yg seksi2
ni dh jd normal dlm kehidupan diorg lbih2 lg kat kL.. xde yg
plik, xde yg krg sopan atau mgkin xde mkne seksi lgsung..
yg ade cume normal..

tp lain plk klau pakaian yg seksi2 dipkai kat trg.. pstu jln2 plk kat
tmpat org rmai, confirm rmai mate2 yg memerhati.. ade yg tgk
plik, ade yg geleng kple, ade jgk yg krg senang.. ya.! bg aku, ngri trg
adelah ngri yg agk sopan wlaupon bkn sume penduduk trg sopan...
wlaupon mgkin org luar lihat trg ngri yg krg membgun sbb x byk bgnan2
or shopping complex yg dibuka, tp aku bangga sbb trg still byk adat2
ketimuran.. berbanding kelantan, ngri mrka popular dgn ngri yg mengamalkan
cara hdup islam, tp klau aku gi kat kB, kdg2 aku tgk mcm kL jgk sbb
rmai yg b'pakain seksi yg menampakkan susuk tubuh & klau aku gi kL plk,
aku rase mcm ade kat oversea je sbb x rmai yg pkai sopan, sumenye
b'pakaian mengikut budaya barat..

bkn org melayu je, tp kdg2 org cina trg pon malu nk pkai seksi2
mcm mini skirt ni... sbb tu x rmai yg seksi kat trg.. klau seksi
pon, seksi org trg tu samer la ngan sopan org kL..

aku bkn la nk mempromote kan sgt ngri trg, atau nk menampakkan
yg trg ni baik sgt, tp aku just tulis mnde aku aku perhati..




read more "pakaian org kita"


1. handphone
2. motosikal
3. psp
4. laptop

antara senarai kat ats, yg pertame skali aku
nk laptop.. pstu bru hp, moto & last psp....
xde ke sape2 nk bg hadiah laptop? haha



read more "jika diberi pilihan,"


hari tu, dh lamer dh, aku jnji ngan kwn aku a.k.a jiran aku yg aku nk
blnje die kfc.. aku ingat nk pegi la rmai2, so aku ajk mmber lamer aku
haziq.. lps cri tarikh nk kuar tu, aku inform ar diorg.. haziq beres je,
mmber aku tu plk kte tgk ar dlu..

mlm sblom aku kuar tu, aku tnye ar blik sorg2, jd ke x.. haziq mmg beres..
aku text mmber aku yg sorg tu, tp x bls2.. 2 kali plk tu aku text..
last2 aku call.. x agkat jgk.. arghh.. lantak ko la.. aku ingat nk pegi
b'tige je la, aku, haziq ngan mmber die..

pg hari kitorg nk kuar tu, selasa 29 dis 09, aku call mmber aku boy.. ingat nk
ajk die, sje nk rmaikan org.. lgpun lps mkn haziq trus blah.. x best
ar jln sorg2... boy plk ckp xde keje, so aku trus ajk die.. aku gi bndr naik
bot nambang je.. best ape.. haha..

smpai tu, aku tggu boy dlu.. lamer jgk la tggu.. pstu kitorg jln2 dulu
sementare tggu haziQ kat kfc tepi pizza tu.. lamer la jgk tggu si haziq tu,
last2 kitorg msuk kfc dlu.. x lame lps tu bru haziq smpai..

mule2 haziq mcm malu2, sbb kitorg lamer dh x jmpe.. lawak la plk tgk die
tu.. kwn die pon samer, malu2 jgk.. amende yg malu x tau la, mcm
la die tu x pkai bju... pstu kitorg mkn2 & sembang2..

abis je mkn, kitorg b'pecah.. haziq jln ngan kwn die, so secare otomatiknye
aku jln ngan boy.. kitorg gi kat syahbndr, beli brg2 sket kat ekspo tu..
lbih krg kul 4.45 ptg bru kitorg blik..

time dlm kete tu, haziq text aku, die ckp die nmpk kitorg dating
sbb die gi jgk kat syhbndr.. alamak..!! aku x dating, tp aku tkut jgk haziq
nmpk sesuatu yg die fikir kitorg kapel ke, ape ke.. ish3.. dh la lps
tu suh aku blnje die kat pntai plk.. nasib baik aku ni baik.. haha..






aku ngan boy.. huhu.. muke aku sembil..


haziq.. time mkn tu aku x amik gmbr die, so
aku ltk je la gmbar ni..


muke bosan.. haha


yg pnting, aku jnji ngan jiran aku tp
sbb die wat dono & lgsung x bgtau aku
sepatah pon, aku blnje org lain.. hah.. pdn
muke ko.. haha..



read more "jnji dgn yg lain, keluar dgn yg lain.."

Sunday, December 27, 2009



semalam famili aku bru je blik dri p.pinang lps
3 hari kitorg duk sne.. sehari sblum gi penang, aku,
sis aku, adik aku ngan ayh aku gi kL sbb nk gi ambik
surat keje sis aku.. esok tu bru aku gi penang.. kitorg
gi ngan 2 buah kete, 1 buah kete parent ngan
sibling aku, 1 buah lg sis aku ngan laki die..

smpai je kat penang, kitorg check in kat hotel Krystal
Suite.. msuk je dlm hotel tu, fuhhh..... mcm rumah je..
bsr giler dlm tu.. ade set sofa, set meja mkn, microwave,
pinggan mgkuk, sink & bilik.. first night kitorg gi kat Queensbay
je, tu pon kejap sbb lewat dh..

esok tu kitorg check out kul 9 pg,pstu kitorg gi kat bukit
bendera.. gi mkn ap kat sne, aku & sis2 aku order la lakse
penang, ye la nk rase jgk mkanan kat tmpat asal diorg,
tp hampeh.. kosong je... sdp lg lakse penang org trg... sdp
lg lakse yg mak aku buat.. haha...

kat bkt bendera, kitorg ingat nk naik keretapi, tp org penuh
sgt, pastu ade plk org edar kertas psl toy muzium, jd kitorg
pon plan nk gi sne..

sblom gi bkt bndera, abg aku ade call cousin aku.. pstu die ckp
mak sedare aku yg duk kL tu ade kat penang.. jd mase on the way
nk gi toy muzium tu, mak sedare aku call ayh aku ajk jmpe kat
feringghi (huh, btol x aku eja nih).. pstu kitorg pon gi mkn2 minum2
together-gether... lps je mkn, kitorg pon berpisah.. ish3..

lps mkn tu, kitorg pon gi la kat toy muzium.. tgk dlm kertas mcm
luas je tmpat die, pdhal kecik je.. tp best la jgk dpt b'gmbar ngan
patung2 tu.. ptg tu kitorg gi check in kat hydro hotel plk.. hotel tu
xde la seluas krystal suite, tp yg best nye hotel tu dkat ngan pntai..
ptg tu aku, both of sis aku, adik aku & ayh aku gi mndi laut..
best gilerr...! bru dpt mndi laut stlah sekian lamer x mndi kat pntai..
pdhal umh dkat je ngan pntai.. haha..

mlm tu plk kitorg gi kat uptown... sblom beli brg2, kitorg plan nk mkn
dulu... cari punyer cari, last2 jmpe jgk restoran melayu & halal.. ssh
giler nk cri restoran halal, dh rase mcm kat oversea la plk..

last day, sblom blik tu, kitorg singgah kat shopping complex.. lps
parking kete, kitorg dh sesat nk msuk shopping complexs.. time nk blik
tu, sesat plk skali lg.. rezak sgguh rase.. lps tu, kitorg blik naik feri..
alhamdulillah, cuti kitorg kali ni b'jln lancar & menyeronokkan..





katak aku koyak kat 'tutttt' die.. oleh sbb aku cri
jarum ngan benang kat hotel tu x jmpe, aku ambik pin
byk2 & jahit segera..



brg2 yg aku beli kat penang.. sume bju
je..


kaki aku luka sbb kene batu time mndi laut..
batu sape ntah...


time kitorg mndi laut..


dgn kung fu panda..


kat tasik banding, sblom smpai penang...



read more "bercuti di penang"

Monday, December 21, 2009



dh seminggu lbih dh aku btuk & skit tekak.. suare pon dh
jd seksi plik... mkn la ubat 1 klinik pon, bknnye buleh baik
sekelip mate.. skit hati btol...

hari tu tibe2 aku ade teringat psl fren dlm friendster aku..
dulu mase kwn aku yg aku namekan A, ade rapat ngan seseorg
yg aku namekan B.. 2-2 perempuan.. A ni knlkan la aku kat
si B.. aku knl kot Fs je la, x knl lg kat luar ni...

x lamer tu, lamer la jgk, diorg pon gaduh.. B ade slh fhm sket
ngan A, jd B del la A ni dri fren list die dlm Fs.. yg aku geramnye,
x psl2 ngan aku skali si A ni gi del dri fren list die..

citer lain plk, aku ade la sorg kwn namer E.. dier ade b'kwn ngan
seseorg yg b'namer S.. S tu kwn sek rendah aku jgk.. ade skali tu,
diorg b'perang abis-abisan, dh la psl org laki plk tu, ade ke ptut..
pstu yg lg geramnye, x psl2 kwn aku S x b'ckp ngan aku sbb die gaduh
ngan E and aku plk baik jgk ngan E..

amende yg aku nk komplen kat sini, aku geram btol bile 2 org gaduh,
x psl2 kwn slh seorg yg bergaduh tp x ditegur.. hei, korg nk gaduh tu,
gaduh je la, x pyh nk libatkan org lain.. aku klau dh mmber2 gduh, aku ttap
b'kwn ngan diorg, sbb bkn aku yg gaduh & mnde yg diorg gaduh pon xde
kaitan ngan aku..

1 lg, aku pling x ske klau 2 org b'gaduh, tp kwn2 diorg plk yg sibuk..
yg ni t'blik plk mcm yg aku tulis kat ats tu.. yg penyibuk tu, x psl2 nk
msuk campur hal org.. dh la menyibuk, lbih2 plk....

selain tu, aku jgk ckup anti klau org gaduh psl org laki.. besenya
pompuan yg gaduh psl org laki ni majoriti bdk2 sek.. maklum la,
bru nk mmbesar & bru nk knl dunia lelaki... dh la gduh psl lelaki,
gduh plk main tarik2 rmbut... ape kelasssssss...!!! bab kte org trg,
"komang guh...!!"

sume yg aku tulis ni aku x ckp kat sape2 pon, cme kbykan yg ade
kat sekeliling ni mmg cmtu... t'masuklah aku yg jd mgse...





read more "bile dh gaduh.."

Sunday, December 20, 2009







Albert Hammond Jr - Cartoon Music For SuperHeroes.mp3



Goodnight, i say to you, goodnight
Dream of all the impossible

And when you wake, you'll see
That all these dreams, aren't fake
They're real, n
ot impossible

Believe you'll be alright
Sad things you keep inside

So go, tell me what it's like,
Tell me what you like about when you dream


read more "cartoon music for superheroes"

Thursday, December 17, 2009



ptg td aku ngan mak aku ngan sis aku ade tgk bola
perlawanan akhir sukan SEA antara Malaysia ngan Vietnam..

mmg sengit giler la perlawanan td & aku benci ngan taktik2
pemain vietnam yg ntah pape ntah.. mule2 aku perasan yg
pemain2 diorg asyik duk golek sane golek sini kononnye skit
la sbb pemain malaysia serang or peteh kaki diorg..

padahal klau diperhati btol2, diorg yg langgar pemain malaysia
pstu duk sibuk golek2 plk.. nk main sgt golek2 gi berlakon citer
hindustan la, bakat berlakon dh ade.... ade skali tu, mmg jht giler
la vietnam ni, slh sorg pemain diorg gi terajang ats bahu pemain
malaysia.. diorg mmg sngje tu, xkan nk sepak bola smpai ats bahu
kot... dh tu pengadil x bg plk kad kuning. sblom tu pengadil ade
bg kad kuning kat pemain malaysia ats kesalahan yg x ptut kene
kad kuning.. mmg x adil..

lg 1 lakonan diorg, setiap kali malaysia hampir2 gol, msti
goalkeeper skit... dh tu lamer plk ambik mase nk rawat..
sje nk lengah2kan mase.. tkr goalkeeper x nk plk...

last2 padah diorg berlakon kuat sgt, malaysia mng 1-0.. haha...
mmg puas hati giler....... sebek sorg2 awok2 vietnam...






read more "Malaysia mng 1-0"

Wednesday, December 16, 2009


read more "step up soundtrack"

dh setahun aku pndah sek, kdg2 timbul plk rase
rindu kat kwn2 tok jiring dlu..



dibah & azmira

dhia

teepah

farah


hanis


korg2, bile plk aku leh jmpe korg eh? rindu
laaaa...




read more "miss old fren"



kali ni aku nk citer psl rutin harian aku ngan sis
aku tiap2 tgh mlm atau wktu pg, mknenye lbih krg
jam 12 tgh mlm - 6 pg kot..

mule2, slh sorg dri kitorg akn on9 smpai pg...
chatting, myspace, facebook, game, dinnerdash..
kdg2 tu kitorg wat bear, mkn, ngemas blik & sembang2..

hampir setiap hri, tgh2 wat aktiviti yg amat b'faedah,
adela bnyi 'pruttt 2-3 kali... pstu stat la drama b'lwn
kentut..

klau giliran aku je, huh, konfem..... mesti kne tibai ngan
bantal smpai lemas ke diri dh.. selagi bau x ilang, selagi tu
la kene tibai...

lps tu, mule la pillow fighting.. wktu tdo : 4-7 pg..
sblom tdo tu, sembang2 dlu.. hmpir sejam bru leh
lelapkan mate...

**klau korg nk tau, kentut aku wangi...





read more "kentut & lwn bantal"

Tuesday, December 15, 2009




aku geram btol klau org laki tnye, ade pkwe x?
bile jwb ade, trus x kwn... hoi, klau nk kwn kene
kwn dgn yg single je la? bile ckp mcm tu, alasan diorg
msti ckp xnk ganggu.. ganggu amendenye, kwn je kan,
bknnye wlaupon kwn tp lyn mcm kekasih!
pstu bile jwb xde pkwe plk, msti diorg tnye, nape x mencari?
yg aku geramnye, dh la tnye cmtu, siap tnye lg, memilih ke?
hei, klau single or x mencari, mknenye memilih la?

guane, couple tu wajib ke? aku tau mgkin zmn skrg
hukum couple tu hmpir wjib (eh, aku bkn nk sesatkan
korg), tp still blom wjib & dlm undang2 ngan agame
xde tulis pon yg couple tu wajib..

jd kalau x mencari tu x semestinye memilih.. lg2 bdk sek,
klau kapel pon bknnye leh nikah trus.. lbih baik fokus kat
stdy.. pelajaran buleh menjamin mase dpn tp aku x penah
dgr plk pkwe buleh menjamin mase dpn..

heran aku.. knp skrg org bangga sgt dgn couple terutama
remaja..

aku nk tau jgk kebaikan2 couple... klau kawin tu lain citer..
so kpd korg sume, bg 10 sbb ape kebaikan kapel..?



read more "memilih ke?"


dulu mase KB mall bru dibuke, aku ade gi kat sne.. time khusyuk
duk teman mak plih cermin mate hitam (mak aku rugged jgk, plih
spek yg b'gaye), ade la sorg bdk dtg kat kitorg, die ckp, "sedekah"
smbil tnjuk kad yg ditulis ayat2 t'tntu kat tgn die.. mak aku kesian,
bg la singgit... pstu ade ke lps dpt duit trus blah, kad tu x bg pon
kat mak aku.. wat mnde die tnjuk kad tu klau setakat nak
ambik duit... tuan kdai tu kte, hri2 bdk tu ade kat situ.. plik, kat
shopping complex pon ade peminta sdkah..


hri lain plk time aku gi kb, aku x ingat dh kat kb mall ke kat tesco,
incident samer gak b'laku.. "sdekah, sdkah!" duit ambik, kat yg ade
ayat2 tu x bg.. lps tu bru aku perasan, ade 2-3 org bdk2 yg wat
aktiviti samer... dh la nmpk mcm org asing.. aku rase diorg x phm
bhse mlyu n hnye tau ckp "sdkah, sdkah!".. mgkin ade agen yg bwk
bdk2 ni..


sah! mmg ade agen pon.. aku tau pon sbb mase tu famili pkwe kakak
aku gi jgk kb.. jd kakak aku pon ikut diorg.. mase kat kb mall/tesco,
ade la sorg bdk pompuan mtk sdkah n kakak aku bg la singgit.. lps jln2,
diorg gi kat wakaf che yeh.. tup2 kakak aku tgk bdk yg samer ade kat
situ.. klau bdk tu mmg pengemis, xkan dlm mase singkat je die leh ade
kat wakaf che yeh.. byk plk duit die nk sewa transport gi kat sne.. nmpk
sgt ade org yg hntar...



pstu bru2 ni plk aku ade gi kb.. mase kat tesco tu, aku ade la gi kat
food court.. time nk order claypot, ade la sekumpulan bdk yg mengemis
tu.. dgr bhse yg diorg ckp, mcm myammar... mtk duit ngan org, tp nk
mkn order claypot tuuu... aku bkn la nk kutuk diorg miskin, tp aku bnci
bile ade agen yg sgje sruh bdk2 tu mengemis... ambik jln singkat
dgn menyusahkan org lain & mencemarkan mlaysia je dgn membanjiri
pengemis2 warga asing..
aku rase bdk2 tu kne kidnap kot pstu kne pkse gi mengemis.....





read more "pengemis knk2"



rmai bdk2 sek skrg, bru knl 2-3 hri melalui telefon or
myspace, friendster, facebook, tagged, multiply & lain2,
dh ajk jpe.. konon nk knl la, ape la, blaa...blaaa.. blaa..
ade sesetengah tu blom jupe or knl lg, dh kapel, dh jd
adik-beradik angkat yg lagaknye lbih krg gak mcm kapel..
bkpe x ambik je jd pkwe agkat ke, mkwe agkat ke, bini agkat
ke, xpon laki agkat..

amende la beza abg agkat ngan pkwe or adk agkat ngan mkwe?
klau yg mmg duk samer2 sjak kcik tu ade la jgk mcm adik-beradik,
tp klau ambik abg agkat ngan adk agkat melalui telefon tnpa knl
t'lebih dhulu, mmg samer mcm kapel melalui fon.. yg ni nk jeles, yg
tu nk jeles, pstu xleh kapel la, kene lyn abg agkat die sorg la..

ish, aku dh lari dri tjuk dh ni.. amende yg aku nk tlis kat sni bkn
'adik-beradik agkat', tp psl ragam-ragam 2 org yg knl melalui telefon
or internet nk jmpe dpn mate diorg wat kali pertame..




1. mule2, bejanji dulu nk kuar..

2. bile dh smpai kat tmpat yg dijanjikan, msg tnye
pkai bju mnde

3. cari org yg ingin ditemui

4. bile dh masing2 lalu tepi, wat2 x knl dlu

5. pstu mule tnye mmber, "eh, yg tu ke si toyol tu?"
"die lalu td tepi aku td"
"aku rase btol dh yg pkai bju merah tu di toyol"

6. mula la tkut2 nk jmpe

7. smpai msg "nk pegi mne tu?"
"amboi sombong nye"
"sy dh nmpk awk"
"awk yg pkai bju biru tu ke?"

8. bile dh btol2 jmpe tu, mule la malu2

9. masing2 diam x thu nk kte mnde

10. klau b'ckp pon, soalan2 basic je yg ditnye,
"lps ni nk pegi mne?"
"awk comel la"
"mkn x lg?"
"kat dlm gmbar lain, kat luar lain"

11. mule la jln b'dua2an, mmber2 abis kene tggal

12. smpai nk b'pisah, still malu2

13. lps je msing2 blik, mule la msg,
"seronok jmpe awk td"
"comel sgguh awk td, tergoda sy"
"sy x puas lg jmpe awk"



mcm2 ragam yg buleh kite tgk.. ni bru sket aku tulis, tu pun kbykan
aku tgk sndiri gelagat2 mmber aku yg ajk aku 'teman' diorg dating..
ish, klau aku, x best dating berteman, xleh nk menggatal.. hahaha..

pape pon, aku x kte kat sape2.. aku cme tulis amende yg aku
perhatikan.. so kpd sape2 yg terase, aku mtk maaf byk2 kat korg..

sape2 yg rase nk jupe aku kali pertame, xyah wat malu2.. lgpon klau
aku nk jmpe org pon, aku x ske layanan mcm kekasih.. just mcm kwn,
ok la.. bkn aku nk cri pkwe pon.. wat lawak bodo2 sket, konfem aku pon
jd byk mulut.. hahaha.....





read more "ragam pertemuan pertame"

Monday, December 14, 2009




haa.. saper2 terperasan ade org try berkelakuan spt berikut kat korg, mgkin korg sdg dipikat... dh klau ade org pikat, rembat je la....

1. Mula-mula, mesti la dia akan mintak no phone kita kan. Tapi nak mintak tu kadang-kadang, ada yang mintak terus dari kita. Ada yang mintak secara underground (maksudnyA, mintak dari kawan-kawan kita la). Tak pun, menggunakan “intelligence” untuk mendapatkan no phone kita tu.

2. Selepas dah dapat no phone, apa lagi, dia mula buat-buat salah hantar mesej la, tersalah call la. Then siap tanya ni no sape, etc. Padahal dia yang start dulu kan? Tak ke pelik tu.

3. Dia akan selalu mesej kita. Tanyakan khabar, dah makan belum, dah mandi ke, etc. Then if tak puas lagi, die akan mesej-mesej dengan kita sehingga la pukul 2, 3 pagi. Dalam ngantuk-ngantuk tu pun boleh kata mata masih segar lagi.

4. Dah tu pulak, dah penat-penat nak mesej, dia akan terus call kita. Konon cakap kredit banyak sangat sampai provider nak potong line dorang. Tapi sebenarnye, nak dengar suara kita sebelum die tido. Nak hilangkan rindu la katakan. Even masa tu kita still rasa takde pape lagi.

5. Then, tibe-tibe dia akan ajak kita keluar. Keluar gi makan ke, keluar teman die belikan barang-barang dapur ke, ape ke. Memang pandai dorang ni dalam bab-bab mengajak keluar. Siap kalau takde kereta tu, sanggup pergi pinjam kereta kawan or sewa kereta.

6. Dah tu pulak, bile dah lama berkenalan, mula la dah tukar pulak status panggilan dalam mesej. Bucuk-Comot la, Sayang-Abang la, Mama-Papa la, dan macam-macam lagi la panggilan. Tapi rasa-rasa, Mama-Papa tu selalu orang guna selepas declare or dah lama kapel.

7. Dari situ pulak, mula la start mesej-mesej nakal. Konon-konon nak bermanja la tu. Even ada yang berkongsi masalah dan sama-sama fikirkan macam mana nak setelkan masalah tersebut. Dalam masalah pun, dia still nak buat lawak untuk bagi kita happy.

8. Dan akhir sekali, sekiranya dia betul-betul nak pikat kita dia akan approch kita. Tak tahu la spot mana dia nak amik sebagai tempat dia nak mendeclare tu. Ada yang dalam telefon je, ada yang jumpa terus, ada yang sanggup datang malam-malam coz nak bersaksikan bulan ke, ape ke. Tapi if dia betul-betul suka pada kita, dia akan cakap yang dia nak menjadikan kita sebagai pasangan hidup dia.



read more "cara2 seseorg itu cuba memikat kita"

Sunday, December 13, 2009


smlm adelah hri yg agk best utk mkn mlm aku
sbb kitorg bakar udang, ikan & lokam..

asal2 kitorg nk bakar ayam je, tp aym xde..
jd kitorg bakar la mnde lain.. xp





lps tu, kitorg mkn rmai2 kat tmpat rehat luar rumah..
rase cam berkelah dh..


read more "mkn malam"

ermm.. smlm aku bosan giler2 time kakak aku duk
ngadap laptop.. mcm2 aku buat..

mule2, duk golek2 guling2 ats ktil.
pstu aku duk kat lgsir plk smbil mnjerit
kuat2 yg aku bosan.
then aku duk lam almari plk.
pstu nyanyi lgu bunkface kuat2.
pstu aku duk meniarap smbil tgk rak buku.

n last, aku bergaye mcm mak minah nk pegi pasar..
hahaha..





read more "apabila dh bosan"


antare sikap2 lelaki yg aku mmg x suke :

ske mndesak

ske merajuk

x reti bhse

ske tipu

gatal yg amat (gatal skit2 xpe
sbb aku pon gatal gak.. ha3)

koya

pendiam sgt pon xleh gak

jnis yg nk sruh lyn die sorgg je

kempunan nk awek @ xleh hidup tnpe
awek..





sikap lelaki yg aku agk suke :


ske wat lawak

prgai yg agk giler2

slumber

fhm

jd diri sndiri

ske bdk2..



klau ikutkan bkn lelaki je, pompuan pon same..









read more "like vs unlike"

Saturday, December 12, 2009





1. Keanak-anakkan Dalam batas yg wajar, sifat keanak-anakan seorang wanita menjadi daya tarikan di mata lelaki. Mereka berasa terhibur dengan keletah anda. Tetapi tentulah bukan sifat keanak-anakkan yang melampau dan menyakitkan hati tetapi sikap keanak-anakan yang menyenangkan. Misalnya, kemanjaan wanita yangmembangkitkan naluri kebapaan dan kelakian lelaki. Wanita ceria membuat lelaki lebih berghairah.

2. Penuh Pengertian
Sikap pengertian wanita membuat lelaki berasa dihargai dan diterima seadanya. Sikap ini tercermin dari perasaan mudah memaafkan, memilih waktu yang tepat untuk berbincang masalah dan sebagainya. Contohnya ketika lelaki melakukan kesilapan, wanita yang berpengertian tidak terus mengeluarkan kata-kata yang kasar atau menuduh bukan2 sebaliknya cuba mengerti duduk persoalannya.

3. Menghargai
Wanita yang menghargai lelaki adalah wanita idaman lelaki. Berbeza dengan wanita yang suka diperlakukan dengan lembut, lelaki suka dihargai, dipuji dengan tulus ikhlas dan diberi kepercayaan. Penghargaan dari wanita membuat lelaki berasa bangga.

4. Menjaga Penampilan
Lelaki menyukai wanita yang pandai menjaga penampilannya agar sentiasa kelihatan cantik, bersih, kemas dan menarik. Penampilan yang baik menunjukkan wanita tersebut menghargai dirinya. Dia akan murah senyuman, pandai merawat tubuhnya, meningkatkan kualiti hidupnya dan memberi yang terbaik kepada dirinya. Dia suka dan bersyukur dengan dirinya dan secara tidak langsung memancarkan pesona yg menyebabkan elaki juga menyukainya. Apabila sudah berumahtangga, wanita tersebut terus menjaga penampilan dirinya dan kesihatan tubuh badan walau sudah beranak-pinak. Siapa yang tidak suka isteri yang masih kelihatan cantik dan ramping walau dah punya anak 3??

5. Pandai berbicara
Lelaki tertarik dengan wanita yang pandai berkomunikasi dan boleh diajak berbual. Walau topik perbualan yang disukai lelaki berbeza dengan topik kegemaran wanita, wanita tersebut dapat mengimbanginya. Dia bukan sekadar teman berbual yang pasif, tetapi dapat memberi respon dan pendapat yang baik. Dia juga tahu menjadi pendengar yang baik, serta mengalihkan topik yang agak serius kepada perbualan yang lebih menarik. Lelaki juga suka dengan wanita yang suka bergurau dan pandai berjenaka serta boleh menerima jenaka lelaki dengan baik dan berfikiran terbuka.

6. Pandai Bergaul dan Menyesuaikan Diri
Wanita yang pandai bergaul dan menyesuaikan diri mempunyai nilai lebih di mata lelaki. Wanita tersebut tahu menghadapi orang yang lebih tua dan cara berhadapan dengan orang yang lebih muda. Apabila berhadapan dengan suasana yang baru, wanita tersebut tidak gentar malah cepat menyesuaikan diri. Dia mudah di ajak ke mana saja dan tidak kekok samada di bandar atau di kampung.

7. Menghormati Diri Sendiri
Lelaki suka dengan wanita yang menghormati dirinya sendiri sebagai seorang wanita, bersikap sopan dan mempunyai etika. Wanita yang menghormati dirinya sendiri mempunyai keyakinan dan tahu apa yg baik dan buruk diperlakukan oleh seorang lelaki terhadap dirinya. Jadi dia tahu apa yg dia inginkan dan mahu elakkan serta menjaga maruah dirinya. Dia tidak akan merendah-rendahkan dirinya dan tidak akan membiarkan lelaki memperlakukan dirinya sesuka hati.

8. Simpati dan prihatin
Lelaki suka wanita yang murah hati, mengambil berat, simpati pada nasib yg susah, sayangkan kanak-kanak dan tidak memilih bulu. Kebaikan yang wajar dan spontan mencerminkan hati yang mulia. Ada kecantikan dalaman pada dirinya yang memancar keluar dengan indah & mempesona…
read more "sikap wanita yang disukai lelaki"



bagi saper2 yg rase diri korg gatal nk ngorat lelaki (termasuklah aku), ikut tip2 berikut..:-


1. Sentiasa tersenyum dan jangan bersikap sombong apabila berinteraksi dengan mereka.

2. Pandai memasak adalah ciri-ciri utama mengapa lelaki mudah terpikat dengan anda.

3. Berpewatakan menarik mampu menarik minat mereka.


4. Jujur dan sentiasa merendah diri.

5. Lakukan apa yang dia suka dan jangan lakukan apa yang dia tidak suka.

6. Mempunyai bentuk badan yang menarik (terpulang kepada individu).


7. Mempunyai tingkah laku yang baik dan lemah lembut.


8. Pandai dalam memainkan peranan sebagai seorang wanita ketika berada di samping lelaki yang anda minati.


9. Jangan terlalu mengongkong.

10. Ketika berinteraksi dengan mereka jangan lupa gunakan bahasa tubuh yang anda ketahui seperti mata dan tangan.

11. Jaga cara pemakaian anda, seksi atau tidak terpulang kepada lelaki yang anda minati.


12. Sering memberikan kad ucapan buat si dia yang kamu minati untuk ‘plan’ pertama memikat dirinya.


13. Lelaki sukakan wanita yang suka berterus terang tanpa menyembunyikan sesuatu.


14. Apabila berhadapan dengan lelaki yang kamu minati, renungi matanya dan tunjukkan sifat humor kamu. Ini adalah taktik untuk memberitahu si dia bahawa kamu boleh didekati tetapi bukan bererti kamu ini perempuan murahan dan mudah didekati.

15. Jangan bersikap selalu jual mahal apabila berada bersama mereka.


16. Bijak menyesuaikan diri dalam apa jua keadaan.


17. Tidak mudah putus asa dan sentiasa berdiri di atas kaki sendiri tanpa meminta pertolongan dari orang lain.


18. Jangan suka bercakap benda yang tidak berfaedah ketika bercakap dengan mereka.


19. Jangan bandingkan ‘dia’ dengan lelaki-lelaki yang pernah kamu kenali.


20. Menjadi temannya ketika dia susah dan senang.

21. Lelaki suka kamu menjadi pendengar yang setia dan tidak suka wanita yang suka membangkang.


22. Yang paling penting lelaki suka dimanjai dengan belaian dan kata-kata yang romantik.


23. Bunyi derapan kasut ketika berjalan juga mampu menarik perhatian lelaki.


24. Lelaki tidak suka jika kamu memakai mekap yang terlalu tebal.


25. Mengetahui bila hari lahirnya.

26. Menghormati dirinya, keluarga dan teman-teman yang rapat dengannya.

27. Bersikap matang dalam tutur-kata dan tingkah laku. Lelaki tidak suka wanita yang bersikap terlalu kebudak-budakan.

28. Agresif

29. Jangan terlalu ‘excited’ ketika bertemu dan berbual dengannya. Contohnya berbual terlalu lama di telefon untuk perkenalan pertama.

30. Jangan terlalu bersikap ‘kelakian’ dan ganas dalam pergaulan.


31. Jangan terlalu menunjukkan bahawa kamu ini terlalu baik dan ‘perfect’.

32. Jangan perasan bahawa kamu ini mempunyai paras rupa yang jelita.

33. Sentiasa memegang prinsip sederhana dan tidak boros di dalam perbelanjaan.


34. Bersikap keibuan adalah antara tips yang perlu kamu titik beratkan.


35. Sentiasa bercakap lembut dengan mereka.


36. Ketahuilah mereka ini adalah golongan yang terlalu sensitif dan suka akan kelembutan apatah lagi dari seorang gadis.

37. Kenali siapa dirinya sebenarnya sebelum kamu memulakan langkah untuk memikat.


38. Lelaki sukakan wanita yang suka menjaga kulit. Jangan biarkan wajah kamu dipenuhi jerawat batu!


39. Aset penting bagi kamu untuk memikat lelaki adalah mata, punggung dan gaya langkah kamu yang kemas.


40. Jangan bersikap terlalu kuno.


41. Bertanya khabar sekurang-kurangnya dua kali seminggu agar tali persahabatan kamu dengannya tidak putus begitu sahaja. Mungkin suatu hari nanti sikap kamu yang terlalu mengambil berat mampu menarik perhatiannya.


42. Usia dan bentuk badan bukan menjadi ukuran yang penting tetapi kecerdikan, kejujuran dan tingkah laku yang bersopan-santun.


43. Lelaki sukakan seorang wanita yang beriman dan beragama namun begitu kamu tidaklah perlu terlalu alim.


44. Menunjukkan bahawa kamu bukanlah seorang gadis yang mudah dipermainkan.


45. Jangan terlalu merengek dan mengada-ngada.


46. Jangan tunjukkan kelemahan kamu ketika berada di samping lelaki yang kamu minati.


47. Lelaki sukakan wanita yang bijaksana dan matang serta mudah diajak berbincang.


48. Berjaya di dalam apa jua bidang yang kamu ceburi.


49. Tidak terlalu meminta dan jaga tata tertib kamu di meja makan.


50. Jangan terlalu over nanti lelaki akan meluat pula dengan kamu!
read more "50 tips cara memikat lelaki"

hari ni aku rase cam diri aku ni krg sihat sket.. hidung dh
stat nk selsema dh, tekak dh stat nk skit, kple dh stat nk
b'denyut, suare pon dh jd lain, mcm nk demam jee.. hadoii,
xnk aku, aku x ske demam.. huhu.. mgkin sbb tabiat aku yg
byk tdo & slalu tdo kul 6-7 pg..

smlm aku tdo kul 4.30 pstu pg ni aku bgn kul 8 lbih sbb mmber
aku ajk kuar.. die ajk gi mydin, ktenye nk jmpe org.. huh... tabiat
pljr sek, nk jmpe org berteman.. tp oleh sbb kwn, aku gi la jgk..
lgpon ade sorg lg mmber aku ikut, jd aku x keseorgan la..

tp last2 aku kacip sorg jgk sbb mmber aku t'jumpe kwn kem die
(lelaki) jd aku pon tggal diorg.. scre otomatiknye aku b'jln sorg2
dlm mydin yg ntah pape ntah.. boring tu x tau nk kte ar..




aku blik lam pkul 5.. ltih tu mmg ltih.. lps blik dri 'mydin' ni la
aku rase cam x sihat.. maybe aku angau kat mydin kot, xpon aku
duk angau kat bangla mydin.. kat mydin & giant tu ade la aku beli
tudung, key-chain namer, halls ngan brg tutttt...

ermm.. bile plk la aku leh kuar jln2 kat bndr (mydin x best)..




read more "sehari di mydin"

Tuesday, December 08, 2009



Kau dan Aku lakonan Akim, Aril & Mila... aku heran, knp citer ni
org promote sgt mcm citer ni best sgt..? aku tgk citer ni lgsung x
berkualiti, cam citer bdk2 je... aku mmg benci tgk promosi citer ni
wlaupon hnye iklan... jln citer yg ntah pape, pelakon yg ntah pape..

jln citer psl cnta je, yg bese sgt drama melayu wat jln citer mcm ni..
dh la lokasi die asyik kat 'u' je, 'u' plk mcm dlm studio, citer x real
lgsung..

pelakon2 plk, sikit x feeling.. keras cam batu bata je.. dh la ambik
peserta2 AF je, nmpk sgt mcm nk promote AF.. klau b'lakon best xpe..

kdg2 aku rase citer Kau dan Aku ni cam lawak plk.. rase nk gelak
sorg2, aku rase klau tercalon dlm drama2 komedi, mmg dh mng award..






read more "drama Kau dan Aku.. best ke?"


ok.. saper2 yg tgh frust tu, frust sbb pkwe/mkwe korg
duk jauh, pstu diorg jmpe pompuan/lelaki lain, then diorg
pon kapel.. pstu sng2 je diorg mtk maaf kat korg psl diorg
dh ade yg lain & xleh ambik korg jd kekasih diorg.. diorg
jgk mtk maaf sbb x sngje t'jumpe pompuan/lelaki tu yg
mmbuat diorg jtuh cnta..

ni aku ade lgu utk korg.. time korg duk sorg2 tu, ha, dgrlah
lgu2 ni pstu nangis sorg2.. hahaha..


6ixth Sense - Tak Bisa Memilihmu.mp3

Def Gab C - Ampunkan Aku.mp3

Kangen Band - Dinda.mp3


klau korg rase lgu ni x best or menyakitkan tlinge korg,
just, Layannnnn jeeee....



read more "jom feeling"


entri yg sblom ni aku ader tulis psl bhse 'W'..
geram & bnci btol aku ngan org yg ske sgt gne
bhse 'W' ni, sbb smpai terbelit lidah & 'reyok'
mulut aku bile nk bce amende la diorg tulis...

antare pggunaan bhse 'W':
kitew (kite)
titow (tdo)
cowank (sorg)
skewl (skul)
napew (nape)
sukew (suke)
taw (tau)
kowg (korg)
sunggowh (sungguh)

byk lg.. mls dh nk tulis...

besenye pompuan yg ske tulis bhse 'W' ni..
bg aku org yg tlis bhse 'W' cam org kg yg nk nmpk
bijak gitu, padahal cam org darat pon ade.. tp klau
org laki yg gne bhse 'W', huhu... hancussss...!



read more "penggunaan bhse 'W'"



bdk2 sek.. kdg2 aku rase cam klakar la ngan perangai bdk2
sek.. mnde yg org mnat, tu la bdk sek mnat.. muzik, tarian,
fesyen, blaaa...blaaa...blaaa...



mnde yg aku x ske
(mgkin yg bdk2 sek ske kot):

shuffle

punk (zmn ni dh b'lalu)

skinhead (pon samer)

sex2 moto

lgu2 jiwang cam axL, ukays, arrow

penggunaan bhse 'W' (nti aku explain)



amende yg aku ske :
sex2 vespa

sex2 moto klasik pon boleh ar

wolkswagen

kete mini

reggae? ske kot..

indie

klau tarian plk, tarian cam dlm
citer step up..


ish.. byk lg perkare yg bdk sek mnat & perkare yg aku mnat
yg buleh aku tulis kat sni, tp wat mase skrg kple otak aku ni
x berproses ngan btol, jd x ingat dh..





read more "what do u like..?"

Monday, December 07, 2009





ermm... boring btol hri ni, padahal klau ikutkan hri ni bkn la
hri yg memboringkan...

ntah nape hri ni aku rase yg nk ingat blik kenangan2 lamer..
kenangan ngan mmber2 tj, kenangan kat sepnjang sek thn ni
& kenangan b'kaitan someone..


someone..? hmm.. ok, let's kite jiwang2 ngan citer aku..
hak3... hri ni aku t'bce diari aku (bkn diari jgk, buku yg aku
conteng2 time frust) so secare otomatiknye aku teringat kat die..
tntg saat2 gembira aku & die, tntg kutukan die kat aku, tntg
pujian die kat aku, & tntg p'buatan die kat aku.. mcm2 memori dtg
kat kple aku ni.. kdg2 aku snyum, kdg2 nk nangis pon ade.. tmbh
plk ngan iringan lgu2 dri mp3 aku, mmg feelinggg abisss....


wlaupun dh lamer aku b'pisah & lost contact ngan die (x lamer jgk, awl
taun ni), aku still ingat kat die tiap2 mlm sblum tdo... bodoh la jgk
aku ni, klau dh bdk sek tu wat la stail bdk sek, fokus stdy, ni duk b'jiwang
karat plk,.... dh la jiwang, karat plk tu..


tp cmne pon, aku ader jmpe sorg yg leh ilangkan sikit2 frust aku
yg ntah pape ni.. tp yg ni pon prob jgk, sibuk memanjang.. aku ni
jnis ske ngan org yg sibuk ke? aishhh......


kpd tutttt...... i still can't forget u..
kpd tutttttttttt plk, wei, tlg bntu aku
lupekan mamat tu...


amacam..? korg samer2 jiwang x? haha..






read more "kenanganku"

Sunday, December 06, 2009




lagu ni sgt best didengar, apatah lg klau korg hayati
lirik die.. lirik supaya tabah menghadapi dugaan hidup..
jomm layann...


D'Masiv-JgnMenyerah.mp3




D'MASIV - Jangan Menyerah
dmasiv - jangan menyerah
Tak ada manusia
Yang terlahir sempurna
Jangan kau sesali
Segala yang telah terjadi

Kita pasti pernah
Dapatkan cobaan yang berat
Seakan hidup ini
Tak ada artinya lagi

Reff 1:
Syukuri apa yang ada
Hidup adalah anugerah
Tetap jalani hidup ini
Melakukan yang terbaik

Tak ada manusia
Yang terlahir sempurna
Jangan kau sesali
Segala yang telah terjadi

Back to Reff 1

Reff 2:
Tuhan pasti 'kan menunjukkan
Kebesaran dan kuasa-Nya
Bagi hamba-Nya yang sabar
Dan tak kenal putus asa...

Bridge:
Jangan menyerah, jangan menyerah, jangan menyerah...! (2x) Oh...!

Back to: Reff 1 & Reff 2

Coda:
Dan tak kenal putus asa...




read more "d'masiv - jgn menyerah"


bagi sape2 yg cintanye x t'balas, or org yg korg
minat x lyn, jd klau korg rase frust menonggeng,
jom kite lyn lagu ni.. best jgk..


Kangen Band - Pujaan Hati
KANGEN BAND
Hai pujaan hati~
Apa kbr mu~
Ku hrp kau baik-baik sja~
Pujaan hati~
andai kau tahu~
Ku sangat mencintai dirimu~
Hai pujaan hati~

*Setiap mlm aku berd0a kepada sang Tuhan~
Berharap cinta ku jadi kenyataan~agar ku tenang meniti kehidupan~
Hai pujaan hati,pujaan hati,pujaan hati,pujaan hati~

#Mengapa kau tidak membalas cintaku~
mengapa engkau abaikan rasaku~
Atau kah mungkin hatimu membeku hingga kau tak pernah perdulikan aku~

Cobalah mengerti keadaanku dan cobalah fahami keinginanku~
Ku ingin engkau menjadi milikku~
lengkapi jalan cerita hidupku~
Hai pujaan hati,pujaan hati~

Hai pujaan hati~(repeat *) then (repeat #)
pujaan hati,pujaan hati,pujaan hati,pujaan hati,pujaan hati,pujaan hati




read more "kangen band - pujaan hati"

Friday, December 04, 2009



sejak akhir2 ni byk artikel aku tulis psl diri aku.. tp
xpe la, layann je laa.. hehe...

ermm.. hari rabu a.k.a smlm kpd smlm, aku gi ekspo
kat syahbndr smpena monsun cup.. alang2 ade duit sikit2
ni, shopping je la keje.. kire shopping ar wlaupun brg x
byk mne.. haha..

first aku beli kemeja petak2, harge die Rm35, tp tuan kdai
tu baik hati sgt, die bg RM25.. pstu aku beli plk kerongsang
katun2, 6 bijik rm10, aku ambik 3, 3 bijik lg aku bg kat kazen
aku.. akhir skli aku beli tudung colourful gitu.. rm5 je selai..
aku beli 2, 1 lg aku bg kat kazen aku jgk..








esoknye tu, hri khamis mlm, ayh aku ajk pegi mkn kat kdai..
mule2 aku tnye aku nk pegi x ekspo tu, pstu ayh aku kte xnk pegi,
jd aku pkai ar bju bru tu.. klau ayh aku nk pegi, mmg aku x pkai.

tup2 lps gi mkn, ayh aku singgah kat ekspo tu.. ape lg,
tiap kali lalu kat kdai bju yg aku beli, mmg malu sbb tuan kdai
tu nganjing a.k.a perli aku, sama naik ngan kakak2 aku..
huhu.. malu btol....!

smlm, aku ade jgk beli 2 brg.. ingat nk jimat, tp rambang mate
tgk brg2 kat situ.. aku beli jam ngan wallet je... ikutkan hati,
aku nk beli lg tudung, bju, jaket, selipar,, tp xde duit..
huhu...




blik plk, aku blik ngan kakak2 aku pstu ngan laki kakak aku
yg sorg tu.. kitorg x blik trus, tp gi tgk mat2 rempit b'lumba dulu..
ade skali tu, mat rempit rmai2 lggar lmpu merah, pstu jln kitorg
dh lmpu ijau, kitorg gerak je x berenti pon smpai sikit gi nk lggar
mat rempit tu.. pstu mule la die t'buru2 tkut kene lggar.. hahaha,
pdn muke ko! mlm tu polis ade wat operasi.. best tgk polis kjr..
sbnarnye niat kitorg bkn nk tgk mat rempit b'lumbe, tp nk tgk mat2
rempit tu kene angkut dek polis..

otw nk blik umh, kitorg lalu kat stadium.. ade 2-3 org rempit
main pusing2 kat traffic light.. ape lg, abg ipar aku trus pecut kete
dpn diorg siap ngan drift lg.. (drift la kirenye..) abis tayar haus..
sblum tu pon die dh pecut kete, rase mcm naik roller coaster je..



read more "malam minggu"

Wednesday, December 02, 2009





td posmen ade pos surat, ingatkan cam biase, surat utk
en. Razali ngan Pn Aizan a.k.a parents aku, tp rupe2nye di
celah2 surat tu ade surat aku.. surat dri kwn lamer.. bknnye
xleh msg, tp sje die, nk pos surat, antik sikit.. hak3..

dh lamer aku x jmpe kwn aku yg pos surat tu, hanis.. dlu kitorg
mmg kwn baik, tp lps die pndh skul, t'pisah la.. but still contact.
hmm. rindu jgk aku kat bdk ni.. haha...






hanis yg duduk dpn skli pkai tudung hitam tu..

read more "my kwn lamer..!"



semalam kpd semalam a.k.a hri selasa, 1 dis, umh
aku naik air, air plk sikit lg nk msuk dlm umh.. pstu
surut kjp, mlm tu naik plk... tmbah ngan ujan lebat,
ape lg, aku, kakak ak acom ngan kazen ak anies, gi mndi
ujan.. siap main bola sepak gi dlm bnjir... org kg aku pon
tgk plik ar, dh la lwat dh main ujan, lam kul 11 lbih.. tp
kitorg wat bodo je, hak3.. ade jgk mmber sekampung aku
join, tp die x mndi.. yg klakar nye, die ngajuk sbb kitorg
ambik knci moto die pstu x bg kat die.. x padan ngan laki..
mcm xde batu je main ngajuk2 ni..

tp gane2 pon, mmg best sbb dh lamer x mndi ujan cmpur
plk dpt main bnjir.. siap bebaskan kure2 kitorg gi biar
die main bnjir...


read more "banjirr o0oo banjirrr"


haa.. kali ni aku ngan kakak aku b'jaye siapkan
projek kedue kitorg... tp yg geramnye, adik aku
mengamuk plk nk bear yg aku buat.. skit ati btol..
erm... aku nk wat lg bear ni...





yg ni bear aku..


yg ni bear kakak aku..




read more "projek cuti sek ke-2"

::link exchange::

::LINK EXCHANGE:::

 
.Rajihah_Razali. Powered by Blogger.


Related Posts with Thumbnails

Popular Posts

Add, Follow & Share
Bookmark and Share
Get This Gadget