.

.

Search This Blog

Category

Tuesday, April 26, 2011


mungkin kita patut sokong serba serbi tempatan, industri tempatan,
barangan tempatan, media tempatan dan vlogger tempatan.

ya, ramai jugak vlogger tempatan yang hebat2, contohnye Anwar Hadi
Mathlutfi dan Maria Helena, antara vlogger yang pemes. aku pun suke
gak tengok diorang.

tapi sekejap tadi aku ade terjumpe vlogger mat salleh kat youtube. bukan
vlogger tersebut bernama Mat Salleh, tapi maksud aku ialah vlogger orang putih.


walaupun aku kurang paham ape yang mamat ni cakap (maklum la, dah la
cakap omputeh, laju pulak, tak sempat nak tangkap maksud die), tapi
aku suke tengok video die. so nice.

mamat ni nama Charlie. agak giler-giler jugak die ni. jom usha.






yeah.. aku suke tengok vlog ni, sempoi giler.



yang ni pulak memang kreatif. btol2 nampak macam Charlie ni ade 2 orang.



anyway he was so nice. comel pun ade gak. hehe


p/s : masih sokong orang tempatan.






read more "vlogger mat salleh : Charlie"


budak-budak zaman sekaran memang dah terlebih pandai. kejadian ni
berlaku depan mate aku, dan yang paling sedih, berlaku pada adik aku
sendiri.


aku malu. malu dengan tingkah laku budak2 sekarang yang sudah tahu melakukan
perbuatan tak bermoral. dan aku jugak marah, sebab adik aku yang menjadi
mangsa. adik aku trauma sekarang, terlalu trauma sampai tido tak lena, mandi
basah sikit2 je, makan pun sekenyang-kenyangnya.

tapi mak ayah aku pun tak tahu lagi kejadian ni. hanya aku, adik aku, kakak
aku dan budak kecil itu. sungguh berani budak kecil itu, sampaikan bila
aku tangkap gambar perbuatan tak bermoral dia pun dia masih mampu meneruskan
perbuatannya sambil menunjukkan air muka yang langsung dia tak bersalah.

aku geram, aku ambik gambar tu sebagai bukti yang adik aku telah dicabul
kehormatannya oleh seorang budak kecik. dahsyat!
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


tu la, sape suruh pakai spender sangat, kan budak kecik pun geram
gak.




read more "dicabul kehormatan oleh budak kecik"

Sunday, April 24, 2011



Program Mentor 5 baru je abis beberapa jam tadi.
sebenarnye aku bukan la minat sangat pun ngan program2 macam
ni, mentor ke, AF ke. tapi antara Mentor ngan AF, aku lebih
pilih Mentor.

ok, sekarang aku nak tulis pasal Salma iaitu protege kepada Erra Fazira.


sejak mula lagi aku tengok salma ni memang agak ok dan macam ade potensi
nak dibandingkan dengan yang lain.

sebelum2 ni pun memang aku agak suka gak tengok dia, dan kemuncaknye
ialah persembahan malam tadi, apabila Salma berduet ngan Lan dengan lagu
jeritan batinku.

Erra ni memang bijak la, sebab dia memilih Salma yang mempunyai vokal
yang agak mantap, pastu digandingkan pulak ngan Lan yang memang dah femes
ngan suara yang bagus dan lantang dan best, pastu menyanyi pulak lagu yang
agak mencabar vokal.
dan Salma memang terbaek la malam ni.

*sumber video : youtube



p/s : lebih minat program Maharaja Lawak.
read more "salma Mentor 5 - jeritan batinku"

i'm a FB addicted. haha jadi tiap2 hari wajib aku online Fb.
Dalam Fb pulak macam2 page yang timbul sekarang, kebanyakannye
pasal dialog2 lucu, dan page yang mengarut2 je. ntah pape la diorang ni
kan? takde modal nak buat page kot.

ok beralih ke citer lain pulak. sebenarnye aku nak tulis pasal satu page
yang aku jumpe kat FB.


oh! aku orang Terengganu, so mestilah aku cam berminat je nak
tengok ape isi page tu. godek punye godek, rupe2nye ade sorang pompuan
yang menggunakan nama Puteri Katak Hijau telah mengutuk2 rakyat negeri
Kelantan & Terengganu, hanya disebabkan seorang perempuan lain yang
dibencinye.

ya, aku sebagai rakyat Terengganu, memang la marah2 jugak bila orang
kutuk2 camtu. tapi kan, orang yang macam tu tak sepatutnye dilayan pun.

kenape? sebab dia tu saja nak cari publisiti murahan.
buktinya? serta merta dia jadi femes.  aku yang tak penah kenal pun
boleh terjenguk profile dia.

hati marah tapi bila dipikir balik, macam bodoh je bila kita layan orang bodoh.
ramai betul orang yang cari publisiti murahan sekarang kan? hanya dengan
caci mencaci, maki memaki, dah boleh femes.  good job good idea la pencari
publisiti murahan.



*page kemarahan rakyat ganu & kelantan.


*LOL. memang KATAK la die ni. sebijik kot.


*dia ni silap baca brita kot? dah la kaitkan ngan politik pulak. macam takde
modal nak mengate je. but its ok baby, i paham. haha

*tahniah miss katak, awak dah femes! kutuk la lagi.



p/s : pasni aku nak kutuk2 orang la pulak, mane tahu nanti aku femes.








read more "orang kelantan dan terengganu dikutuk?"

Thursday, April 21, 2011


shrehhhh... (bunyi kertas koyak)

hahahahaaaa! (baby gelak)

shrehhhhh.. (kertas koyak balik)

hahahahaaaa! (baby gelak balik)


suke betul baby ni bile tengok kertas tu koyak. dah la gelak die
tu agak menyeramkan.

tapi papehal, baby ni cute. so kite layan je la. hehe



read more "baby ni gelak cute je"

"hey, let's play cook-cook! u want join me?"

" i feel sleepy. lets sleep together-gether"

"can i adjust u? i think u so handsome. i think we are matching
because i cute too"

macam hampeh je kan, speaking camtu. kalau korang speaking camni
kuat2, sah2 ade yang akan mengate,

"Bi tunggang langgang, ade hati nak cakap omputeh. gedik!"

kalau aku pun, pasti aku akan cakap camtu gak. tapi ape aku nak tulis kat
sini, kenape orang melayu mesti berpikiran macam tu? (termasuk la aku sendiri).

padahal, sepatutnye walaupun pada awalnya english kite kucar-kacir, bila
dah slalu practise lama2 bagus la bi kite. bak kate orang, belajar dari kesilapan 
ataupun learn from mistake. tapi bile kite speaking skit, ade la
yang tak puas hati, cakap bajet pulak.

*i love this quote


aku mengaku, aku pun camtu gak, malu bila nak speaking sebab tak pandai bi.
tapi kalau tak practise, bila la nak pandai. dan aku jugak macam orang2 melayu
lain, bila orang cakap omputeh skit, mesti akan cakap, 

"tak pandai bi takyah speaking la"

ye, aku ngaku aku pun sikap camtu gak. tapi kalau kita speaking ngan mat2 salleh,
takde pun diorang berpandangan begitu. malah mereka makin menyokong dan
mengajar kite tentang bi.

jadi alternatif aku untuk lebih mahir dalam bi, aku cari la rakan2 antarabangsa.
walaupun ayat aku tunggang langgang, asal diorang paham dah. lama2
insyaallah bi aku akan ok kot. learn from mistake.




p/s:
jadi pengajarannya, jangan mengate kalau orang nak berspeaking ngan korang.
just support je.







read more "jangan malu untuk berbahasa inggeris walaupun kucar-kacir"

hari ni hari malang kot bagi aku. petang tadi, macam
biasa aku kuar gi joging ngan member2 aku, tapi hari ni aku
kuar awal sket sebab member aku nak isi minyak moto tambah
pulak aku nak topup.

mula-mula aku baik, pakai helmet walaupun tunggang langgang skali.
lepas je topup and isi minyak sume, aku siap la nak pakai helmet, maklum
la, kawasan aku nak joging tu agak danger, orang cakap slalu gak ade roadblock.


tibe-tibe, member aku pun bermula hasutannye,


"malas la aku pakai helmet, dekat je"


aku ape lagi, join la skali, ye la kepala ni dah srabut nak tampung
helmet yg tak berape nak cantik tu.


peh peh pehhh... motor pun bergerak. nampak traffic light merah, tapi aku
teruskan gak sebab aku nak belok kiri, bukan gi straight pun. pahtu nampak
la orang buat keje, sapu jalan.


ok, aku wat bodoh je. eh kawan aku berenti pulak. pesal pulak minah ni gi
berenti tepi jalan?


eh rupe2nye JPJ duk wat roadblock. hahah! sian pulak JPJ disangkekan
orang sapu jalan.


dan part yang paling aku suke, aku tak pakai helmet, sah2 la kene saman kan?
rase cam taik je mase tu. hampeh btol, elok2 pakai helmet yang gi buang helmet
tu sape suruh?


dalam hati cakap, "hah ko tanggung ar sendiri!"


nasib baik abang JPJ tu cam tak garang sangat, cakap ok je. lepas je dapat
surat 'cinta' aku tu, aku terus blah sambil cakap,


"terima kasih" dan dibalas pulak oleh abang JPJ tu ngan ucapan "sama2".
dan aku pun meneruskan perjalanan dengan membawa motor tanpa menghiraukan
orang lain.


p/s : pergh.. taik btol! sob3.



surat cinta aku..







read more "surat 'cintaku' a.k.a surat saman"

Sunday, April 17, 2011


Aku ade chat ngan member facebook aku dari Brazil semalam.
Ngah syok2 chat, mamat tu pun tanya, nak blajar bahasa dia tak?
aku pun pun jawab la nak, tambah pulak mamat tu hensem, lagi la aku
menggedik.


so aku just nak share la sikit2 'Português linguagem' ni. walaupun sikit je,
takpe la, dapat blajar gak. hehe

To love =  amar

smile = sorriso

you = você

people =  pessoa

moon = Lua

one = um

two = dois

three = três

four= quatro

five = cinco

six = seis

seven = sete

eight = oito

nine = nove

ten= dez

para = for

to like = gostar

not much = não muito 

I = eu 

sorry = desculpe

ok = está certo/ sim/ tudo bem

voce gosta da kesha? = do u like's kesha?

to like = gostar

eu não conheço essa banda = i dont know this band

eu voltei - i come back

minha amiga - my friend (for girl)

i like your language - Eu gosto da sua linguagem

Obrigado = thank

meu amigo = my friend (for boy)



dan aku paling suka ayat ni,

Um sorriso para você = a smile for you!




jom kite practise ngan member2..






read more "Um sorriso para você.. jom belajar bahasa brasil.."

Tuesday, April 12, 2011


macam2 la manusia reka design untuk pakaian dalam ni.
jom usha..


haishh.. memang betul-betul mengikut ukuran ni.


baru la tak 'terkepit' kan..


wahh. machonye. silap2 gajah betina tengok pun jatuh hati nanti.

tak sakit ke ha?


sape2 teringin anak kembar tu, boleh la cuba.

ish. ni menyeksa haiwan namanya ni. boikot pakaian dalam ni..

errr.. sesuai untuk kembar siam kot? (sucikan pikiran anda)


fuhh.. stylo beb.

sesuai untuk sape2 yang mempunyai bontot besar.


sesuaii untuk lelaki romantik. err..

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

eh? yang ni pakaian dalam ke, memang orang die 
yang pelik?





read more "10 pakaian dalam yang unik/pelik"


setiap hari korang tengok pakwe2 korang asyik shave jamban jambang
pesen samer je kan.

ade yang jambang pesen macam ni,



macam ni, lebih hensem..


 dan macam ni.


tapi pekata korang suruh pakwe2 korang tukar pesen jambang tu.
buat la lain dari yang lain sikit, baru la korang bangga sikit kan dapat pakwe
yang lain dari yang lain.

try la suruh pakwe korang shave jambang macam ni pulak.

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


hensem kan?




read more "style jambang yang hensem"

Monday, April 11, 2011


"goyang goyanggg.. goyang kepala goyang.. cepatlah angkat"

gelak guling2 satu kampung bile aku dengar 'ringtone' zizan dalam
Maharaja Lawak minggu 1 time show Jozan tu. pandai betul johan
nyanyi ngan muka selambernye. Jozan ni aku rase takyah buat lawak
pun, tengok muke diorang je dah rasa nak gelak dah.


ok2, sambung pasal 'ringtone' goyang-goyang.



tapi korang tau tak lagu ape dan lagu sape yang diorang nyanyi?
wujud ke lagu tu?


ya. lagu tu memang wujud. lagu lama dah. sape2 yang hidup
zaman moden ni, maybe tak penah dengar kot.
meh kite dengar lagu sebenar goyang-goyang tuu.




laa..  lagu tamil rupenye. tapi maksud goyang kepala goyang tu,
samer ke ha ngan bahasa melayu? ke dalam BM maksud dia lain?
tapi macam best jugak dengar lagu ni kan. hehe. kalau karaoke 
mesti best ni, layannn je...






read more "goyang goyangg. goyang kepalaa goyangg."

::link exchange::

::LINK EXCHANGE:::

 
.Rajihah_Razali. Powered by Blogger.


Related Posts with Thumbnails

Popular Posts

Add, Follow & Share
Bookmark and Share
Get This Gadget