.

.

Search This Blog

Category

Tuesday, November 29, 2011




ok, hari ni aku ade satu cerita. cerita yang maybe takkan dilupakan
kot. tapi kes nni takde la terjadi kat aku, ianya terjadi kat member aku.




"pada satu petang tu, baru je abis klas, aku ngan member aku lagi 2 orang pegi CC. pastu lepas siap guna perkhidmatan kat CC yang agak kurang seberapa tu, aku teman la member aku gi tandas depan CC tu.ok aku pun follow la, aku pegang beg member aku, die pun masuk tandas. aku tunggu kat luar je la, malas dah nak masuk, dan aku tunggu memang betul2 tepi pintu tandas tu.lepas tu kan, tibe2 je ade sorang lelaki keluar dari tandas tu. eh,!  dengan keadaan terkejut aku tengok la sign kat tandas tu. skali nampak pic ni,






opss. haha. alamak! macam dah silap toilet je. then dengar la member aku duk panggil2 namer aku, sambil aku ni dah hampir tergolek dah duk gelak2. haha.aku tanye member aku, ape die buat bile nampak lelaki tu.die cakap bile lelaki tu nampak die, lelaki tu terkejut, tapi selamber je member aku tu sengih2 sambil angkat peace.dan lepas incident tu, memang kitorang akan slalu tengok sign setiap kali nak masuk tandas. "







moral : sila tengok sign sebelum masuk tandas.






read more "skali silap masuk tandas daa."

Tuesday, November 15, 2011



anda INSOMNIA ?
tahniah ! kita sama. haha. kalau time cuti ni, lagi2 kalau cuti panjang,
waktu tidur aku dalam pukul 2 pagi dan sebelumnye adalah agak mustahil.
memang lebih jugak la walaupun sesaat.

kadang2 bile dah insomnia ni, kite pun tak tahu nak buat pe kan nak isi
masa tak tido kite tu. nak berak, takde rase nak berak. nak jage kambing pun,
kambing takde. nak dating ? lagi la takleh. kan tak pasal2 kene tangkap basah pulak.


ape kate kalau insomnia, korang buat;

1. buat2 histeria. jerit sane sini. bila dah sume keluar, korang tenung pulak
sorang2. haa time ade yang nak panggil ustaz, korang cakap la,
"pling ! i'm insomnia !"

2. tatap gambar Dr Rozmey dengan sepenuh kasih sayang sambil mulut
berkata2, "i love u! i love u !"

3. nyanyi lagu 'CINTA MUKA BUKU'

4. buka camera, duduk depan cermin, kembungkan mulut, kenyit mate,
muncungkan mulut, buat muke kiut, then snap. pastu upload kat facebook
dan tulis caption, "shaye ta shantekk pownn !". kalau lelaki yang buat, lagi cun.

5. pakai mekap putih2, eyeshadow hitam, lipstick pucat dan sedikit
effect lagi bagi nampak cam hantu, pakai baju sembahyang dan ketuk bilik
mak. 

6. pegi dapur, buka segala almari dan kabinet dapur serta peti dan makan la
segala makanan yang anda. kenyang membuatkan anda mengantuk. (yang ni
memang aktiviti aku)

7. kira jerawat anda.

8. tengok filem klip 3P, Jalang, Bohsia, Dalam Botol & 2 Alam.

9. spray baygon kat semut yang mengade2 masuk lam air korang pastu ajak 
member2 die pulak lepak lam air tu.

10. BACE BLOG NI. :D






*cara-cara atasi insomnia*








read more "insomnia? boring? jom.."

Saturday, November 12, 2011




okay, hari tu aku ade bukak la satu group ni, aku lupe pulak group ape,
aku bace la segala yang orang post kat group tu. tiba2 aku tertarik la kat satu post
ni, die post pasal satu pages kat FB di mana bila dah baca tajuk pages die pun,
aku dah rasa membara dah. nak tau page ape?

tajuk page die,;



antara kandungan2 page tu;

*admin page ni pun like page2 yang hina Islam.*






banyak ni je la aku tunjuk contoh kandungan dalam page tu. dah tak sanggup
aku nak bace. bodoh punye orang, kalau die agama lain pun, kalau die murtad
pun, kalau die tak percaye tuhan pun, go on je la ngan agama die tuh kalau dah
hati keras sangat. tak payah la nak hina islam pulak. @#$%^&* !





read more "pages yang hina Islam !"





video2 ni maybe dah lamer, tapi sangat cool !
sape2 yang buat video ni, memang kreatif la kan.
jom layan.


























read more "video kreatif :)"

Thursday, November 10, 2011




kawasan-kawasan yang paling berhantu di semenanjung Malaysia;

1. Kondominium runtuh di Highland Tower, Kuala Lumpur 



2. Institut Victoria, Kuala Lumpur 


3. Kediaman Elit Bukit Tunku, Kuala Lumpur 


4. Jirat Cina Ampang, Kuala Lumpur 


5. Jirat Cina Brickfield, Kuala Lumpur 


6. Perkuburan Islam Jalan Ampang, Kuala Lumpur 




7. Hospital Lady Templer. 




8. Kawasan Sekolah Menengah Perempuan Bukit Bintang, Kuala Lumpur 


9. Berhampiran Poliklinik Cheras. 



10. Jalan Kuala Lumpur ke Genting Highland Resort 


11. Penjara Pudu, Kuala Lumpur 




12. Sekitar Puchong, Kuala Lumpur 


13. Berhampiran Sekolah Kebangsaan Kuala Ampang 


14. Kawasan berhampiran Maktab Rendah Sains Mara, Kuala Kubu 
Bharu, Selangor 


15. Kawasan Bukit Damansara, Selangor 


16. Kellies Castle, Perak 



17. Kawasan berhampiran Tambun Inn,Perak 


18. Kawasan Lebuhraya Utara-Selatan berhampiran Jambatan Sungai 
Perak, Perak 


19. Jalan Simpang Masuk dua hala ke Kolej Melayu Kuala Kangsar, Perak 


20. Simpang tiga di tengah bandaraya Georgetown berhampiran 
Sekolah Tinggi Union, Pulau Pinang. 


21. Kawasan Lorong Petani, Alor Star, Kedah 


22. Kawasan pejabat Bernama lama berhampiran Pekan Rabu, Alor Star Kedah. 


23. Kawasan jambatan berhampiran jambatan Titi Haji Idris, Alor Star, Kedah. 


24. Kawasan Kubur Panjang, Pendang.



25. Tobiar, Pendang. 


26. Kawasan berbukit di Telok Chempedak, Kuantan Pahang. 


27. Kawasan hutan bakau di Kuantan, Pahang 

28. Kawasan Kota Lama, Melaka






read more "kawasan berhantu di semenanjung Malaysia"


11.11.11 ?

cun tarikh tu. ramai benar yang buat status pasal tarikh 11.11.11 hari ni.
ramai yang nak kawin hari ni, ramai nak anak tarikh hari ni, ramai nak buat
tu, buat ni. tarikh lawa katekan. kot..

tak kesah la korang nak bangga2 pasal tarikh ni pun, tu hal korang, tapi
ade satu bende yang aku kurang senang sket. macam bodoh pun ade.


post berantai tentang hari kebangkitan setan la, pe la. contohnye macam
kat bawah ni.. 
v
v




belambak-lambak orang post pasal menatang ni. yang postnye pulak,
orang melayu. alahaii. kitab satanic? kite hidup berpandukan kitab pe?
Quran kan? dah la 11.11.11 tu jatuh pada hari jumaat, hari yang paling baik
dalam islam.

pelik aku, macam mane orang leh percaye mende2 gini sume. macam
syirik je. kalau bodoh tu, dah memang konfem bodoh.

memang betol la statement ustaz Azhar kat bawah ni kan?

*sumber gambar : facebook*



p/s : jelesnye orang yang lahir tarikh hari ni.
kalau kat ganu, konfem no ic dah 111111-11-****.
nak jadi baby balik la camni.



read more "11.11.11"

Thursday, November 03, 2011






sebuah rancangan luar yang berbentuk keagamaan tengah wat satu conservation,
pastu biase la, ade la yang kol ni kan. ade la sorang pompuan ni kol, die ngadu
la yang ade someone nak buat sesuatu menggunakan ilmu hitam kat die dan ade jin
dalam badan die. pompuan tu cuba la melawan dengan solat macam2. tengah2
ngadu tu, tibe2 suare pompuan tu kasar & macam tersekat2 gitu (jin mengacau).
pastu die ok balik dan sambung bercakap. tibe2 skali lagi, pompuan tu bertukar
suara sambil ketawa ngilai2 gitu. jin tu mengacau skali lagi. jin tu non-muslim.



nak tengok? video tu di sini. :



semoga wanita itu dapat bebas dari cengkaman jin tersebut.




read more "kene rasuk ketika menelefon rancangan tv live."


heh. aku dah tengok video ni raya hari tu dah, cume baru terpikir nak
post. dulu ade cikgu Syida buat miming kat video,
sekarang dah ade 3 suara adik2. (errr, aku tak tahu nak gelarkan diorang
pe, just tulis pe yang ade kat tajuk video diorang).







macam cikgu Syida, mereka bertiga jugak just miming depan video
then upload youtube. bezanya, aku nyampah tengok Cikgu Syida yang
over tapi aku suke tengok gelagat diorang ni.

korang suka ke nyampah ke, belakang kira. jom kita layan kejap ;




*yang tengah tu nampak cam pekerja indon je. haha. yang kanan
pulak aku tengok cunn je die pakai tudung, macam cewek indon*




*nong bezurah, jakeling vector & shell amjah*




*sejuk hati tengok ustazah2 ni kan ?*










kebanyakan tempat mamat ni shooting nampak macam dalam office je.
sah2 diorang ni memang takde keje.









read more "jom layan 3 suara adik-adik !"

Tuesday, November 01, 2011



lagu CINTA MUKA BUKU nyanyian penyanyi muda, Najwa Latiff
semakin meningkat naik sekarang. ramai betul remaja2 yang minat
lagu tu. tapi aku tak minat pun, hahaa. selepas lagu Cinta Muka Buku,
sekarang ade pulak keluar lagu terbaru yang bagi aku lebih HOT dan PANAS
dari lagu tu. aku dah dengar hari tu, cume baru teringat nak post hari ni.
hehe. lagu ape yang hot sangat tu ?


CINTA MUKA BULU !


Kita berkenalan hanya dalam laman muka bulu
Kau hantar bulu dan suruh aku terima kamu

Ohh.. hatiku rasa berbulu
Dan pabila kau kata kau mahu bulu aku
Ku gelisah berdebar hati rasa berbulu
Ohh.. kenakah rasa itu

Chorus:
Bagaimana harus bersua
Ku rasa berbulu tapi bahagia
Perlukah kita cari bulu pertama
Walaupun kita tak pernah sebulu

Banyak bulu-bulu yang berada di minda

Banyak tanda tanya dan juga kata kerja
Otak kata jangan bulu pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini bulu

Banyak soalan banyak juga berbulunya

Kata hati dan rasa tak di biar saja
Setiap yang berbulu ada kebaikannya
Harus pejam mata dan berbulu apa saja

Pabila kau renung tajam-tajam bulu aku
Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu oo
Ini cinta berbuluku

Dan bila kau katakan kau suka bulu
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju oo
Itulah cinta yang satu
Cinta di muka bulu

(Chorus)

Pabila kau katakan kau suka bulu
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju oo
Itulah cinta yang satu
Cinta di muka bulu



p/s : memang TERBAEKK la lagu nih !







read more "cinta muka bulu !"











penah tengok perkataan ni sume? penah pakai tak? benda ni korang2 panggil
tulisan biru. kenape? sebab die kaler pink. (dah sah2 namer tulisan biru mestila
sebab die kaler biru).

dulu takde pun menatang2 ni sume kat facebook. tapi sekarang dah belambak.
kalau boleh, dalam setiap komen ade tulisan biru ni. dah jadi trend kan?
kadang2 aku nyampah gak tengok. dek kerana gatal sangat nak guna tulisan
biru yang konon2 bijak lagi ganas ni, pengguna benda ni main komen je walaupun 
takde kaitan ngan status ataupun post. trendy katekan........

sepanjang aku hidup. (cewahh), aku tak penah pun like menatang2 tu.
maybe bagi korang, nampak style kot, tapi bagi aku, nampak cam 'tutt' je.
heheh. aku tak suke mende2 ni sume. :D


p/s : tulisan biru untuk orang yang malas menulis.






read more "tulisan biru ?"


semalam, oleh kerana aku bosan sangat, aku
try la sembang2 ngan CLEVERBOT. punye la aku
sembang, cleverbot tu memang menyakitkan hati.
cleverbot tu sesuai dinamakan 'STUPIDBOT' je.


stupidbot mempunyai sifat2nye tersendiri. antaranya,



-stupidbot PERASAN !-



-stupidbot pandai jugak cakap ganu-
*gelenya tehh = "gatalnye !"




-stupidbot LUCAH!-


walaupun die agak bangang, aku still nak sembang ngan stupidbot
sebab sekurang2nye aku dapat ilangkan tension aku. haha.




read more "bersembang dengan STUPIDBOT"


seperti yang korang sume tahu, 2-3 hari ni mesti ramai yang sebut
pasal piala FA yang baru berlangsung.

macam2 kes yang kite dengar lagi2 kat FB kan. maklum la, Fb
sekarang dah dikire macam reporter dah :D  sume isu tau melalui Fb je.

ok, ade beberapa perkara yang aku tak puas hati or tertanya2. bukan tak puas
hati sebab Terengganu tak menang, (*sigh) tapi tertanya2 tentang beberapa
perkara yang timbul kat Fb.




(=.=)  Negeri Sembilan menang, diorang bersorak kegembiraan. tapi
kenape orang Kelantan pulak yang lebih2 kutuk Terengganu ye? aku
bukan tak suke Kelantan or kutuk kelantan, (jangan misunderstanding pulak),
tapi aku ade join group uitm batch aku, eh2 budak kelantan tu lebih2
kutuk2 dan sindir ganu. dah la die duk uitm ganu. pastu aku ade jumpe group
yang kutuk2 sharbinee allawee dan sebagainye, tengok2 admin die orang
klantan. banyak sangat aku tengok camtu, gambar ke, ape ke.
*maaf saya bukan kutuk kelantan. meluahkan rasa je*


(=.=) Tentang ketidakmenangan Terengganu (aku taknak sebut kalah. haha),
ramai yang salahkan goal keeper Terengganu, Sharbinee Allawee. macam2 la
orang kutuk kan. haa. time kalah camtu la, kesalahan sikit je pun nak kecoh2
kan. tapi kecekapan Sharbinee yang telah menangkap berpuluh2 bola tu
takde pun orang nak sekecoh kesilapan die. orang malaysia camni la, bila menang
bangga, bila tak menang kutuk.


(=.=) penyokong Terengganu belasah penyokong Negeri Sembilan beramai2.
kenape? sebab penyokong Nogori membakar bendera negeri Terengganu. ala,

sume dah kecoh pasal ni kan? penyokong Nogori pun, yang hang duk gatal tangan
nak bakar bendera tu kenape? memang la kami rase terhina. maruah tu! dah menang
pun wat pe nak bakar lagi.  baik ko bakar stadium je terus kalau rase nak bakar
sangat. penyokong Terengganu pun, nak belasah tu sikit2 dah cukup. setakat
jentik 2 kali sorang, cukup la. pastu serah dekat kes polis, biar polis pulak yang buat
keje.




(=.=) yang paling aku tak puas hati, kenape Terengganu tak menang??
ye la. bagi la peluang kat Negeri Sembilan kan, sian diorang dah tunggu lama
nak menang.. hehee. (ayat orang frust camni la). *Hai-o pun orang ganu*




p/s : nak tulis entri ni saje pun makan mase 3 hari. sebab tu lambat post.
malas punye pasal.



read more "piala malaysia 2011 (kenape?). Aku lambat post pasal mende ni. haha"

Friday, October 28, 2011




ok make sure korang bace sampai abis walaupun panjang sebab.....
nak tahu bace laa..



kisah ni berlaku hari tu dah, sekarang baru berkesempatan nak taip.

kisahnye bermula camni,
tanggal 16 oktober 2011 kot, takpun 17 oktober.

*sumber gambar : google


mase ni kan musim orang ke Mekah, so ramai la sedara2 dan kenalan2
mak aku nak ke Mekah, tak terkecuali besan mak aku. sebagai family yang
agak berbudi bahasa, sopan santun dan tahu adat (muahahaaaa), jadi kitorang
pun pegi la melawat besan mak aku tu.

mase tu hanya aku, mak aku ngan adik aku yang pegi, ayah aku still keje
so kitorang suruh la ayah singgah terus pas balik keje nanti. mase mula2 sampai
kat umah diorang tu, kitorang dah pikir panjang dah, pehal umah diorang tertutup
je? orang nak gi mekah ofkos la ramai orang datang kan? sehari sebelum tu pun
kitorang dah datang dah, tapi macam tu la, pintu dan pagar terkunci rapat.

pastu mak aku jenguk2 la, eh2 ade orang bukak pintu, seorang wanita  sarat
mengandung. aku tanye la mak aku, "mok eh, piye owr?" dengan konfidennye tanpa
segan lagi silu lagi malu2 mak aku jawab,  "adik ipar ipang.". ipang a.k.a irfan tu
abang ipar aku atau suami kakak aku atau menantu parents aku atau ketiga2nya skali,
sume btol. 
setahu aku, isteri biras aku tu (eh, betol ke biras ? aku tak tahu haha) muke die lain,
dan die pun baru je pregnant kalau tak silap aku. namer die kak shiela. dah la nampak
wanita tu macam  agak tua sedikit. tapi sebab mak aku konfiden sangat,
aku pun mengiyakan je la.

kitorang masuk la dalam umah, mak aku pun rancak je sembang2 ngan tuan rumah
tu. pastu ade la sorang budak kecik dalam lingkungan 2 atau 3 tahun ngah tidur. mak
aku tanye la, "anak sape tu ?" tuan rumah tu cakap la tu anak die. eh dalam hati aku lain
macam dah ni, sebab setahu aku, kak shiela tu baru mengandung anak sulung. mak aku pulak
konfiden je sembang ngan tuan rumah, eh rancak pulak diorang pot pet pot pet.

aku perhati sekeliling, macam lain je reka bentuk umah die. aku tengok gambar yang
tergantung, eh laki kak shiela orang lain. aiii.. rase lain macam tu lagi la menyelubungi diri.
sepanjang dalam umah tu, aku senyap je. tibe2 je mak aku tengok tepat ke arah aku,
sambil menggerakkan bibir tanpa suara, tapi aku paham la maksud mak aku tu.
mak aku tanye, "eh, betol ke rumah ni?"

alamak!

kalau mak aku dah tanye camtu, aku rase cam aku tau je answer die. mak aku duk intai2
kat luar, tuan rumah tu pun tanye la, 

"intai ape kak?"

mak : "eh betol ke rumah ni? saye rase macam salah umah je?"

tuan umah : "dah kak nak cari umah sape? "

mak : "kak nak gi umah Maizun, kenal tak? "

tuan umah : "eh, tak kenal la kak, saya pun baru je duk sini"

mak : "ye ke? ala mintak maaf la ye, salah umah. hehe"


mase tu kan, aku tak tahu la nak gambarkan camne perasaan aku. rase cam
nak ambik kuku beruang nak cakar2 je muke aku. malu siot !! first time aku
kene gini. siap masuk umah sembang pot pet pot pet lagi ngan tuan umah.
nasib baik je tuan umah tak gi wat air lagi, kalau tak memang rezeki kitorang la
mase tu.



p/s : tuan umah tak tanye sape sebab die tu bini kawan ayah aku & die dah penah
tengok mak aku mase gi kenduri sehari sebelum inciden tu. maybe die ingat kitorang
datang umah die sebab atas dasar suami masing2 kawan kot.



read more "alamak ! salah rumah !"

::link exchange::

::LINK EXCHANGE:::

 
.Rajihah_Razali. Powered by Blogger.


Related Posts with Thumbnails

Popular Posts

Add, Follow & Share
Bookmark and Share
Get This Gadget