.

.

Search This Blog

Category

Wednesday, December 30, 2009

pakaian org kita




kalau aku ni penduduk kL, x pon p.pinang ke, sabah ke, &
ngri lain, aku rase maybe aku dh pkai mini skirt or singlet
atau dress yg menampakkan tubuh bdn aku ni..

amende yg aku nk tulis, klau kat ngri lain pakaian yg seksi2
ni dh jd normal dlm kehidupan diorg lbih2 lg kat kL.. xde yg
plik, xde yg krg sopan atau mgkin xde mkne seksi lgsung..
yg ade cume normal..

tp lain plk klau pakaian yg seksi2 dipkai kat trg.. pstu jln2 plk kat
tmpat org rmai, confirm rmai mate2 yg memerhati.. ade yg tgk
plik, ade yg geleng kple, ade jgk yg krg senang.. ya.! bg aku, ngri trg
adelah ngri yg agk sopan wlaupon bkn sume penduduk trg sopan...
wlaupon mgkin org luar lihat trg ngri yg krg membgun sbb x byk bgnan2
or shopping complex yg dibuka, tp aku bangga sbb trg still byk adat2
ketimuran.. berbanding kelantan, ngri mrka popular dgn ngri yg mengamalkan
cara hdup islam, tp klau aku gi kat kB, kdg2 aku tgk mcm kL jgk sbb
rmai yg b'pakain seksi yg menampakkan susuk tubuh & klau aku gi kL plk,
aku rase mcm ade kat oversea je sbb x rmai yg pkai sopan, sumenye
b'pakaian mengikut budaya barat..

bkn org melayu je, tp kdg2 org cina trg pon malu nk pkai seksi2
mcm mini skirt ni... sbb tu x rmai yg seksi kat trg.. klau seksi
pon, seksi org trg tu samer la ngan sopan org kL..

aku bkn la nk mempromote kan sgt ngri trg, atau nk menampakkan
yg trg ni baik sgt, tp aku just tulis mnde aku aku perhati..





- RAJIHAH RAZALI - BOLEH PANGGIL GEE - COMPUTER SCIENCE STUDENT - COMEL - GATAL - SOMBONG - ANNOYING - COLOURFUL - KECIK -

1 comment:

NURYLL said... at Apr 18, 2011, 1:10:00 AM

ye2! betul tu! hak3

::link exchange::

::LINK EXCHANGE:::

 
.Rajihah_Razali. Powered by Blogger.


Related Posts with Thumbnails

Popular Posts

Add, Follow & Share
Bookmark and Share
Get This Gadget