.

.

Search This Blog

Category

Wednesday, June 15, 2011

new life at UITM



Aku mulakan dengan salam.. assalamualaikum…

Fuhh. Dah lamer benar aku tak update. Macam2 story buleh aku citer kat sini. Aku rase sekarang memang takde langsung kot orang yang melawat blog aku. Ye la, sape nak melawat blog yang tak berupdate.


First,
Aku tak online dan tak update blog sebab aku dapat tawaran masuk UITM kampus dungun, iaitu uitm paling jauh dari umah aku. Tiap2 hari boleh balik. Perjalanan dari umah aku ke uitm aku ade lah dalam sejam lebih. Mula2 tu aku frust jugak, sebab aku lebih suka duk jauh, cari pengalaman. Member2 cakap, “best la ko dapat dekat, leh balik slalu”, tapi bagi aku tak best pun, macam anak manja je.




Tapi bile aku duk sini, alhamdulillah best jugak. Tak jauh tapi takde lah dekat sangat.  Tak senang nak balik tapi takde lah susah nak balik. Sebelum ni ade gak aku dapat tawaran form 6 dan last week pihak matrik kol aku bagitau yang aku dapat matrikulasi pulau pinang, tapi aku taknak sebab aku dah selesa kat sini dan aku pun suke kos yang aku ambik, kos sains komputer.

Lepas aku masuk U ni, aku rase cam bile aku jumpe orang baru je, aku terus tegur, sedangkan dulu aku sangat susah nak tegur orang yang tak kenal. Aku pun hepi dapat member2 baru yang agak sporting.  Roommate aku pun sporting. Tapi tak ramai yang hensem2 kat sini. Hak3.

Uitm aku dekat berhadapan pantai, dalam nye ade tasik, bukit pun ade. Yang penting, kera banyak kat sini. Dan yang lagi penting, kera dah pun penah masuk bilik aku, habis bersepah sampah sarap. Dalam hati aku berkata, “memang BERUK la beruk ni!”. Nasib baik takde barang hilang.


Tadi pulak, ade show kat studio kebudayaan.  Show lain aku tak ambik port sangat, tapi yang best ialah show breakdance. Wow! Aku suke breakdance….. syok giler tengok.. tapi takde la setaraf international. Setaraf showdown pun aku rase tak layak lagi kot, setakat just suka2 je pun.  Time nak balikk tu, aku ade la dengar orang panggil, “Rajihah! Rajihah!” eh, sape pulak panggil namer aku? Namer penuh pulak tu, macam skema je. Aku pusing la belakang, ade sorang mamat ni tengok aku sambil sengih2 kambing. Aku tak cam pulak sape, aku tengok la die sambil muke berkerut2 & sambil gigit jari, duk pikir sape la mamat ni. Rupe-rupenye! OMG… kisah lama aku…. Terkedu sejenak…………….








- RAJIHAH RAZALI - BOLEH PANGGIL GEE - COMPUTER SCIENCE STUDENT - COMEL - GATAL - SOMBONG - ANNOYING - COLOURFUL - KECIK -

1 comment:

shafmechy said... at Jun 18, 2011, 10:36:00 PM

selamat melanjutkan pelajaran =)

::link exchange::

::LINK EXCHANGE:::

 
.Rajihah_Razali. Powered by Blogger.


Related Posts with Thumbnails

Popular Posts

Add, Follow & Share
Bookmark and Share
Get This Gadget