.

.

Search This Blog

Category

Thursday, May 05, 2011

opss. perang dingin dah bermula.


semalam aku tido. lepas tu aku bangun. ade la dalam pukul 9 gitu aku
bangun tido. bukan 9 pagi tapi 9 malam. perut pun lapar gak, so aku pun gi la
ambik nasik ngan lauk ayam goreng kat dapur. lepas je siap ambik nasik, underwear
on da way aku nak masuk kat ruang tamu, aku pun dengar, kakak aku
cakap,




"blaa.. blaa.. blaa (satu umpatan kepada seseorang)"


kebetulan mak aku ade situ, dengar la bebelan kakak aku tu. sebelum
ni memang mak aku dah tahu kakak aku tu ade tak puas hati kat seseorang
tanpa diketahui sebabnye. tapi semalam mak aku sakit hati sangat, die pun
mula bertanya "blaa blaa blaaa?"


pastu bermula satu perang mulut antara mak ngan kakak aku.


mak : pot pet pot pet


kakak : prung prang prung prang


mak : pung pang pung pang

kakak : gung gang gung gang




pastu, bermula la satu perang yang agak dingin sebab lepas tu
bertambah pulak ahli2 perang iaitu kakak aku dan ayah aku. 




adik aku yang tengah wat homework tu pun tiba2 berbisik,


"kak jihah, jom ar naik atah, tension adik dokleh nok wat keje koloh"


aku ngan adik aku yang takde kaitan ni pun naik la tingkat atas
menyembunyikan diri. (bagus tak aku, tak terlibat dalam gaduh2 ni. haha)
tapi mase tu memang gawat la, satu rumah bising. jiran2 tu mungkin
dengar kot. malu pun ade jugak, tapi ape aku leh buat.


ni first time family aku gaduh2 camni. seram sejuk pulak aku tengok. sejuk
pun tak seram camtu. harap2 la pasni sumenye ok balik. yang kesiannye adik
aku la, nak wat homework pun tak senang. ish.


tapi pape hal pun, dapat gak aku tengok free show malam tadi. takyah 
tunggu smackdown kat tv.




p/s : perbualan terpaksa dirahsiakan sebab ianya peribadi.


*post ni sebenarnye dah semalam, tapi aku baru je post hari ni.












- RAJIHAH RAZALI - BOLEH PANGGIL GEE - COMPUTER SCIENCE STUDENT - COMEL - GATAL - SOMBONG - ANNOYING - COLOURFUL - KECIK -

1 comment:

A.A said... at Jul 18, 2011, 1:16:00 PM

Haha.besnte dpt tgk wrestling free~ XD

::link exchange::

::LINK EXCHANGE:::

 
.Rajihah_Razali. Powered by Blogger.


Related Posts with Thumbnails

Popular Posts

Add, Follow & Share
Bookmark and Share
Get This Gadget