.

.

Search This Blog

Category

Thursday, May 17, 2012

Stephan Silveira :)




aku ade kenal sorang member, dan member aku tu amatlah special.

kenapa ?
sebab die adelah warganegara Brazil. :)

macam mane aku kenal die? ok gini cerita die.


satu hari tu, aku online twitter aku, time tu aku baru je lagi nak berjinak
lam dunia twitter. tiba2 aku ternampak la follower aku bertambah, tapi aku pelik
la sebab aku tengok orang yang follow aku tu macam mat salleh. ingatkan
mamat mane la yang menyamar, maklum la zaman sekarang ramai je
yang perasan orang putih ni.

then lepas tu kitorang bertweet, tapi aku lupe la pulak sape yang mulekan dulu.
lepas kitorang tweet, aku dapat tau la yang dia tu :-


-Stephan Silveira
-Brazilian
-D.O.B = 3rd January 1994


die tu muda setahun dari aku. lepas bertweet, aku add FB die. dan semenjak
tu aku memang rapat dengan Stephan. Stephan seorang yang ramah dan baik
la. ye memang ramai orang cakap, "hati2 la berkawan ngan orang asing, takut
diorang ade niat tak baik."

* i love this pic :) *


tapi aku still tahu berfikir, yang mane baik yang mane buruk. yang mane betul,
yang mana salah. sebab aku dah banyak bersembang ngan die, so aku tahu
la serba sedikit tentang die ni. aku suke berkawan tapi aku still tahu jage diri.


kitorang slalu share pasal khabar masing2, pasal masalah masing2,
kegembiraan masing2, gambar masing2 dan macam2 la. dan dari cerita
die tu, membuatkan aku kenal die ngan lebih rapat. wahh. macam story pasal

kekasih la pulak. eh memang aku nak die jadi kekasih aku pun, tapi dia je tak
sudi. :( hak3.





hari tu penah jugak aku webcam ngan Stephan, mase tu kebetulan kakak
Stephan, Poli  ade sebelah die dan diorang same2 tengok aku sambil

sengih-sengih 2 orang. ngumpat la tu. hehe. tak lame lepas tu, mak die pulak
datang join sebelum ayah dia datang. wahh, dah rase cam artis pulak time tu.
tibe2 pulak rase macam mak die tu nak buat aku ni jadi menantu kesayangan die.
oleh sebab diorang dah pakat satu family nak jadikan aku ni menantu mak die,
jadi aku tahu la die ni iklas. hahahah. (Stephan jangan marah).




maybe aku tak macam sesetengah orang yang ramai member oversea,
sebab aku ni hanya la budak kampung yang tak tahu berbahasa inggeris.
tapi bagaimanapun, aku bangga sebab aku ade member sebaik Stephan
walaupun berbeza agama dan negara. he respect me so i will respect him twice.


* the handsome boy *




p/s : dulu penah je ade orang arab ajak kapel kat Tagged, tapi memang sah2
la aku taknak. haha.





************************************************************************************




i have a friend, and he is my special friend.
why ?


because he is a Brazilian.



how can i know him? ok let me tell about it.




one day, i had online for my Twitter. I am new for Twitter on that time.
suddenly i realized that my follower was increase, but i felt strange because
someone who was follow me looked alike non-malaysian. first i thought that
the boy was disguise, but i was wrong.




then, we were tweet for each other. and after that, i got know that the boy
is :-




- Stephan Silveira
- Brazilian
- D.O.B = 3rd January 1994




he younger than me for 1 year. then, i added him on FB and we were close
since he accept me on FB. Stephan is a friendly and nice person, and i'm
glad to have a friend like him :)




yes, many people says before, "be careful when you be friends with
outsider, maybe they have their own tricks to take our advantage."




but i'm still know how to think about that, either good or bad, either true
or wrong. i had many talks with him, so i know some of his life. i love to make
friends but i'm still know how to take care myself. and i'm believe Stephan is
a good and nice person.









* compare of both photo. we are in the same style. hehe :P *



we always share about our news, our problems, our joys and our photos and
many more. and now, we are so close even though i'm never met him.




we had webcam before, and there was Stephan's sister, Poli beside him at
that time. we talk each other before his mom join us. he introduce me to
his happy family and i'm so glad ! i think his mom want to take me as her
daughter in law. and i want to. haha (opss. Stephan i'm just kidding :D).
BTW, he is so handsome ! haha. :P








maybe i'm not like other people, which is have many outsider's friends,
because i'm just a rustic girl and i can't speak english well.
however, i'm proud because i have a nice friend like Stephan although
we are in a different religion and country. he respect me so i will respect
him twice. :)




***********************************




p/s : aku kena translate ke english sebab Stephan nak baca blog
aku. jadi korang jangan gelak bila engliah aku berterabur. haha.




- Stephan Silveira -











- RAJIHAH RAZALI - BOLEH PANGGIL GEE - COMPUTER SCIENCE STUDENT - COMEL - GATAL - SOMBONG - ANNOYING - COLOURFUL - KECIK -

6 comment:

Anonymous said... at May 18, 2012, 12:51:00 PM

OOOOH Gee, despite the distance, and look that is no small, we can keep our friendship. We share so many things, secrets, problems and happiness. I really wanted to meet you personally introduce you to my husband, my family. One day, who knows, when me and Luciano (my husband) have too much money will go to visit you there. Until then, keep me informed on the news. Kiss Kiss!

I dont have an account on blogger, so I commented anonymously. But dont worry, It's me ahsahahahah. Regards, Stephan Silveira

gEe said... at May 18, 2012, 1:33:00 PM

me too :) and i will wait for u.
kiss kiss for u too.


(i know its u, hehee, :P)

Fatin Syafiqa Anuar said... at May 20, 2012, 9:08:00 PM

whoa so jealous. nak berkenalan juga. hehe.

gEe said... at May 21, 2012, 11:04:00 AM

hehe silakann.. :D

Anonymous said... at May 21, 2012, 10:40:00 PM

dik,beday yer same ngn mok owp..
so sweett~
haha.
♥ ibuIris

gEe said... at May 23, 2012, 12:42:00 PM

hor, same ngn mok, sbb tu ingat..

::link exchange::

::LINK EXCHANGE:::

 
.Rajihah_Razali. Powered by Blogger.


Related Posts with Thumbnails

Popular Posts

Add, Follow & Share
Bookmark and Share
Get This Gadget