.

.

Search This Blog

Category

Saturday, May 04, 2013

Fakta serba sedikit. =D


- Seseorang yang buta selepas dilahirkan boleh melihat gambar didalam mimpi mereka. Seseorang yang memang dilahirkan buta tidak dapat melihat sebarang gambar.

-Purata seseorang menipu ialah sebanyak 4 kali sehari.- Berjaga lewat malam membantu badan membakar lebih 30 hingga 50 kalori satu malam.- "Swag" pada asalnya adalah akronim yang dicipta pada tahun 60-an yang membawa maksud "Secretly we are gay".- Philophobia bermaksud seseorang yang takut untuk jatuh cinta, menolak untuk membuka hati dan membenarkan sesiapa melukakan hati mereka.
- Perempuan pendek lebih cenderung untuk lebih dipercayai dan setia dalam sesuatu 
perhubungan.- Glossophobia ialah ketakutan untuk bercakap didepan orang ramai.


- Tahun ini (2013), kamu boleh menggunakan semula kalendar dari tahun 2002, 1991, 1885, 1974, 1963, 1957, 1946, 1935, 1929 dan 1918.- Kita sudah pun terlupa 40% dari apa yang telah berlaku kepada kita semalam.- Mendengar muzik ketika bekerja tentang sesuatu yang membosankan membantu untuk meningkatkan tumpuan dan usaha.

- Tidur lewat boleh meningkatkan stamina mental dan fizikal untuk hari esoknya.- Twilight, kisah cinta vampire dan manusia paling popular di dunia telah ditolak sebanyak 14 kali sebelum ianya betul-betul ditayangkan.
- "Hong Kong" adalah satu-satunya nama tempat yang diketahui boleh disebut tanpa menggerakkan lidah dan bibir.- Setiap tujuh hingga sembilan tahun, kamu akan kehilangan lebih kurang separuh dari rakan kamu dan menggantikan mereka dengan orang baru.- Telinga kanan lebih baik untuk mendengar ucapan, telinga kiri lebih baik untuk mendengar muzik.- Kamu tidak boleh menangis di angkasa. Air mata tidak akan jatuh tanpa graviti.- Tidur di sebelah seseorang membuatkan lebih mudah tidur, mengurangkan risiko kemurungan dan membantu kamu hidup lebih lama.
- Dalam satu minggu, purata seseorang belajar dari Google lebih 4 tahun dari belajar di sekolah tinggi.- Minum segelas air sebelum menikmati hidangan membantu kamu makan lebih sedikit dan membakar kalori lebih cepat.- Berangan ialah cara untuk otak kita fokus kepada sesuatu yang kita betul-betul mahukannya.


- RAJIHAH RAZALI - BOLEH PANGGIL GEE - COMPUTER SCIENCE STUDENT - COMEL - GATAL - SOMBONG - ANNOYING - COLOURFUL - KECIK -

0 comment:

::link exchange::

::LINK EXCHANGE:::

 
.Rajihah_Razali. Powered by Blogger.


Related Posts with Thumbnails

Popular Posts

Add, Follow & Share
Bookmark and Share
Get This Gadget