.

.

Search This Blog

Category

Sunday, January 30, 2011

shaun the sheep the best cartoon :)


tik tok tik tok. sementara tunggu jam tepat kul 12.30 midnight,
gi minum air lu, makan, beruk berak, dan yang sewaktu dengannye.
ade ape ngan jam 12.30?

haa.. penah tengok citer Shaun the sheep kat Disney Channel?
tiap2 malam pasti aku tengok citer ni. katun ni lain dari katun biase,
ianya katun 3D yang sangat smooth. klakar tu, tak payah cakap,
rase cam nak cabut je perut. 


ye la, sampai ayah aku pun tunggu jugak citer ni. dah kalau
orang tua suka citer katun, memang best la tu. eh, lupe, ayah
aku kan justin bieber, mude lagi la.. haha!


shaun adalah biri2 yang agak bijak, tapi kadang agak gila2.
suka baca komik, dan selalu jadi pembantu anjing, Bitzer.
Bitzer ni penjaga binatang2 ternakan tuan die, biri2, babi,
ayam, itik. 


tiap2 hari dia mesti tick kehadiran binatang2 tersebut,
kononnye binatang2 tu boleh ponteng la. haha. tapi kadang2
Bitzer ni kalau dapat sesuatu, suke jugak die berlagak ngan
geng biri2. jadi ape lagi, ade je la idea2 shaun and the geng
nak kenakan Bitzer.

Shirley pulak, biri-biri gemuk yang suke makan. die jugak biri-biri
yang agak bodoh sedikit. pastu ade anak biri-biri namer die Timmy.
Timmy ni slalu je wat hal, tapi comel. mak timmy pandai menjahit.


diorang ni slalu je kerjasama, mengalahkan wonderpet. kalau ada apa2
masalah, diorang la yang selesaikan. biasanya babi 3 ekor ngan kucing la yang slalu
wat problem, sebab diorang tu musuh biri2. tapi cara-cara diorang
selesai masalah tu, memang lawak giler. lawak pun tak giler camni.





tadi cari yang tajuk 'The big chase', tapi tak jumpe.
takpe la, tajuk ni pun best jugak. kalau tengok aku gelak
sambil guling satu kampung.

so korang, suke tak?





- RAJIHAH RAZALI - BOLEH PANGGIL GEE - COMPUTER SCIENCE STUDENT - COMEL - GATAL - SOMBONG - ANNOYING - COLOURFUL - KECIK -

2 comment:

ARC™ said... at Feb 3, 2011, 1:14:00 PM

haaa kenape ko sukeee?

gEe said... at Feb 3, 2011, 11:02:00 PM

sbb citer die klaka la..

::link exchange::

::LINK EXCHANGE:::

 
.Rajihah_Razali. Powered by Blogger.


Related Posts with Thumbnails

Popular Posts

Add, Follow & Share
Bookmark and Share
Get This Gadget