.

.

Search This Blog

Category

Monday, May 24, 2010

nak kenalan boleh?



korang tengah syok layan perasaan, takpun korang tengah bagi
kamibing makan ke, tengah bergembira bersama katak kesayangan,
tengah buang hajat kat tandas ke, pastu tibe-tibe telefon buruk korang
berbunyi, 'kringgg.. kringg..' (zaman bila ye still bunyi camtu lagi)


korang : hello, hello, anak orang bercakap.

pemanggil : hello awak.

korang : yup, awak nak cakap ngan sape?

pemanggil : saya nak cakap ngan awak la, boleh?

korang : errr.. awak salah nombor kot.

pemanggil : tak la, saya memang nak cakap ngan awak,
nak kenalan boleh?

korang : ape? nak kenalan apanye, saya ni dah ada cucu
dah pun. still nak ngorat saya lagi ke?




pernah tak korang kena kes camni? kadang-kadang,


korang : ni nak cakap ngan sape?

pemanggil : nak cakap ngan Melah. Melah ade tak?

korang : maaflah, salah nombor. Melah takde kat sini.

pemanggil : oh yeke. kalau camtu nak kenalan ngan awak la.



 haa.. ni mesti kes si pemanggil tu nak sangat awek
kot, jadi diorang main tekan-tekan nombor yang dia rasa berkenan, pastu diorang call. 
kalau dah confirm yang diorang bakal dapat girl yang cun-melecun dan muda pulak tu, takpe
la jugak. tapi kalau dapat maknyah yang sebijik macam girl, siap layan pulak tu, ha, padan muka!
hahaha.


semalam lepas makan, telefon mak saya berbunyi. pastu die angkat la, ingatkan si pemanggil tu
salah nombor, sekali nak berkenalan pulak. pastu mak saya cakap, "nak kenalan apenye, saya anak
dah ramai, siap nak dapat cucu dah ni," haaaa.. pastu tak tau la pe citer. malu gamaknye..

.


- RAJIHAH RAZALI - BOLEH PANGGIL GEE - COMPUTER SCIENCE STUDENT - COMEL - GATAL - SOMBONG - ANNOYING - COLOURFUL - KECIK -

1 comment:

Hafiz Ismi said... at May 25, 2010, 4:49:00 AM

haha~ Random mengayat r tuh.. Cuba nasib!! Loser!!!

::link exchange::

::LINK EXCHANGE:::

 
.Rajihah_Razali. Powered by Blogger.


Related Posts with Thumbnails

Popular Posts

Add, Follow & Share
Bookmark and Share
Get This Gadget