.

.

Search This Blog

Category

Saturday, May 08, 2010

waktu itu...



tengah syok duk menung-menung kat atas katil sambil layan perasaan, ditambah
pulak dengan deringan mp3 dari henpon saya, tibe-tibe je teringat tentang waktu dulu,
dimane saya kuar jalan2 ngan ayah saya berdua. tahun lepas rasanya.


masa tu saya ajak ayah saya pegi batu buruk or syahbandar, sebab ade pertunjukan
band-band sekolah. sekolah saya pon ade join, nak tengok la jugak camne diorang wat
show. time nak pegi tu dah lewat, hampir-hampir pukul 6 petang. saya ajak la sis saya
sorang ni ikut samer. punye la lamer tunggu dia, tup-tup dia cakap taknak pegi sebab mak
saya pun tak pegi. last-last kitorang pegi berdua je, dalam keadaan marah la jugak.

kitorang tak jadi pegi ke destinasi utama, sebab dah merajuk hati dah, lagipun masa tu
memang dah lewat, rasenya show pun dah abis. alang-alang keluar, tambah pulak hati tengah
panas, kitorang pun pegi la jalan-jalan jauh sket, kat kuala berang (kira jauh la tu). jalan-jalan
cari durian (sebab masa tu musim durian), tengok-tengok kampung, tengok pemandangan.
best sangat rasa masa tu, meluangkan masa berdua bersama ayah tersayang. biasanya kalau
nak kuar jalan-jalan, pegi satu family. kalau berdua pun, abis-abis nak pegi beli barang. tapi waktu
tu, memang menyeronokkan, ibarat keluar dengan kekasih, betapa syoknya.. kitorang kuar 
sampai malam, baru balik.

yang tambah best lagi, masa tu sehari lepas besday saya. oleh sebab saya tak dapat tengok
band sekolah saya buat show, tambah pulak geram ngan kakak saya tu, ayah saya bagi duit Rm50,
katanya sebagai hadiah besday. wahhh.. that's my dad. haha..
bila la pulak saya boleh meluangkan masa ngan ayah saya macam hari tu.
miss that moment.



*entri ni saje-saje je, teringat kenangan manis waktu dulu, ape salahnya share kan?


- RAJIHAH RAZALI - BOLEH PANGGIL GEE - COMPUTER SCIENCE STUDENT - COMEL - GATAL - SOMBONG - ANNOYING - COLOURFUL - KECIK -

1 comment:

Anonymous said... at May 9, 2010, 7:41:00 PM

0h,sy la kakakmu yg bengom itu.

::link exchange::

::LINK EXCHANGE:::

 
.Rajihah_Razali. Powered by Blogger.


Related Posts with Thumbnails

Popular Posts

Add, Follow & Share
Bookmark and Share
Get This Gadget