.

.

Search This Blog

Category

Saturday, June 05, 2010

abang angkat tak rasmi


"awak, saya nak jadi abang angkat awak boleh?"
"awak, awak jadi abang angkat saya ye?"

ramai remaja-remaja sekarang sukahati je ambil abang angkat yang
tak rasmi ni. asal baik sikit, asal rapat sikit, asal tua setahun or dua tahun
or lebih sikit, terus jadi abang angkat. kalau dah nama abang angkat, tanggungjawab
pun macam adik-beradik betul, ok takpe.

tapi kan, ramai yang adik-beradik angkat tak rasmi ni, sebijik macam
couple. kenapa tak couple je? ok mungkin diorang rasa kalau couple nanti
mesti dah takde yang ngorat kot, so jadi adik-beradik angkat je la.


kalau adik beradik angkat:

~ takkan berpegangan atau bersentuhan sebijik macam kekasih
~ cakap takde la lemah lembut macam bercakap ngan kekasih
~ takde maknanya nak jeles-jeles ngan lelaki/perempuan lain
~ merajuk kerana memang marah, bukan merajuk sebab mengharapkan
pujukan
~ takde istilah dating. ye la, ade ke adik-beradik nak dating kan?


tapi,



.   adik beradik 'ANGKAT':

~ main pegang-pegang sentuh-sentuh pulak, macam ada sesuatu je kan?
~ cakap ngan member kemain kasar, eh tibe-tibe ngan abang/adik angkat
jadi lembut siap ngan menggoda pulak.
~ adik/abang angkat berkawan je pun ngan laki/girl lain, eh dah jeles nampak?
~ sikit-sikit merajuk, pastu dah pujuk sikit terus ok. korang gitu ke ngan adik-
beradik korang?
~ dating sampai tak ingat dunia.


maaflah kalau ada yang terasa, tapi ni hanya pandangan saya je, mungkin pandangan
orang lain, situasi ni satu kebiasaan je kot. (ye, memang kebiasaan)

.


- RAJIHAH RAZALI - BOLEH PANGGIL GEE - COMPUTER SCIENCE STUDENT - COMEL - GATAL - SOMBONG - ANNOYING - COLOURFUL - KECIK -

4 comment:

TeRRoRRiZZ said... at Jun 5, 2010, 1:51:00 AM

actually tak suke la bab angkat mengangkat nih...

tektik lame nak ngorat....

Myaa said... at Jun 5, 2010, 2:02:00 AM

tau xpe.
yg xde adik konon2 nak adik angkat sbb nak rase mcm mane ade adik.
yg ade adik plak, adik sendiri x terjage.

gEe said... at Jun 5, 2010, 2:10:00 AM

yup. btol tu. nk berangkat konon..

amal amalina said... at Jun 6, 2010, 7:41:00 PM

haa!btol2..sy sokong!!
ni sumer sbb kes teringin nak
ber'angkat' jgk

::link exchange::

::LINK EXCHANGE:::

 
.Rajihah_Razali. Powered by Blogger.


Related Posts with Thumbnails

Popular Posts

Add, Follow & Share
Bookmark and Share
Get This Gadget