.

.

Search This Blog

Category

Monday, June 07, 2010

kredit request?


suatu hari, korang tengah syok layan perasaan sambil duk kira lembu
Pak  Mat ade berapa ekor, tibe-tibe je telefon korang berbunyi, "mesej! mesej!"

korang dapat text yang tertulis, 'permintaan RM1 dari 01********. sila tekan ok
untuk teruskan transaksi'. alahaiii.. kemain exited konon ingatkan text dari buah hati
jantung pisang, tapi rupe-rupenya orang mintak kredit.


ok. saya sebenarnya tak kesah pun kalau orang mintak kredit ni, saya akan bagi,
tapi syaratnye, kalau dah memang terdesak. contohnya nak tepon mak ayah nak
suruh ambik kat kolej ke, nak tepon bos nak maklum cuti sakit ke, atau apa-apa saja
yang penting. kalau kawan-kawan mintak kredit atas sebab-sebab macam tu, dengan
rela hati tanpa paksaan je saya bagi. tapi kalau nak mintak saya share kredit semata-
mata nak bermessage ngan pakwe/makwe atau nak bergayut cam babun tu, 
JANGAN HARAP saya bagi. saya bukanlah kedekut, tapi kalau setakat nak buat
keje tak berfaedah (tak bermakna saya slalu buat keje berfaedah. hehe), mambazir
je. saya pun ada kegunaan lain jugak. *mentang-mentang la kredit aku banyak. (banyak ke?)
tapi,


kalau ada jugak orang mintak, saya terus terang je. *tapi kan mesti diorang bagi alasan
konon-konon penting pulak. huhu. saya tahu mesti ramai yang alami keadaan begini kan.
bukan apa saya jadi kedekut, ye la, kan saya share kredit, bukan dapat keuntungan kat saya
pun. lain la kalau saya bagi kredit, diorang message tolong ejaskan sorang guy hensem kat saya ke,
sukarela saya bagi.

saya sendiri pun tak suka request kredit dari orang. sekarang ni ramai yang spesies-
spesies camni, spesies yang pentingkan diri. walaupun sekadar kredit, bukannya sukahati
je korang boleh nak pentingkan diri.

anyway, korang spesies camtu jugak ke? .


- RAJIHAH RAZALI - BOLEH PANGGIL GEE - COMPUTER SCIENCE STUDENT - COMEL - GATAL - SOMBONG - ANNOYING - COLOURFUL - KECIK -

1 comment:

Wanie said... at Jun 9, 2010, 2:09:00 AM

nak tau cane xnak bg org mnx kedit?tkar pkai postpaid..heee

::link exchange::

::LINK EXCHANGE:::

 
.Rajihah_Razali. Powered by Blogger.


Related Posts with Thumbnails

Popular Posts

Add, Follow & Share
Bookmark and Share
Get This Gadget