.

.

Search This Blog

Category

Thursday, April 15, 2010

sandwich chef Gee




sandwich. semua orang kenal sandwich (tapi tak tahu la
kot2 ade jugak yang tak kenal). kalau orang kita, sandwich
dibuat dengan menggunakan roti dan sardin. kadang2 tu, tambah
mayonis dan butter skit.

biasanya sandwich ni orang makan ketika sarapan, ataupun sebagai
makanan ringkas, sebagai alas perut sebelum nak lakukan sesuatu tugas.
yang paling penting, ramai yang suka makan sandwich ketika diorang
rase cam nak makan sandwich, termasuk la saya ye.

tadi saya ade makan sandwich. sekali-sekali pekena sandwich,
best jugak. so saya nak share la serba sedikit tentang sandwich
yang saya buat walaupun korang akan cakap, "best ke?"

ok2. jom kita teroka sandwich chef gee yep =).



first, sapu butter atas roti.





pastu letak sedikit mayonis.


then letakkan sardin. sardin yang chef gee buat ni,
sudah dicampur dan digaul ngan mayonis. (mayonis lagi)..


biasanya penjual burger yang letak kacang ni dalam burger
diorang. pekata sekali sekala kite letak dalam sandwich pulak.


lepas tu tambah cheese yang berkeping tu. chef gee lupe
la, orang panggil pe ek? biasanya chef gee panggil chesdale
je, salah satu jenama keju ni.


akhir sekali, letakkan sekali lagi butter dan mayonis atas
roti, pastu telangkupkan kedua-dua roti.
last, ape lagi, makan je la. kan sandwich ni memang untuk dimakan.




selingan :
*kalau anda pergi kat Seberang Takir, singgah la
kat kedai Din, depan kedai air buah gelas besar.
kedai die kecik je, tapi glemer sebab mee goreng dia
yang best! jemput2 makan ye...


- RAJIHAH RAZALI - BOLEH PANGGIL GEE - COMPUTER SCIENCE STUDENT - COMEL - GATAL - SOMBONG - ANNOYING - COLOURFUL - KECIK -

2 comment:

Anonymous said... at Apr 15, 2010, 9:07:00 PM

lapor weh.
nk2 tgk mee din pl0p,owoss.

♠ b0rg ♠

gEe said... at Apr 16, 2010, 1:52:00 AM

xpe2, blik kekgi gi ar mkn mi goreng din..

::link exchange::

::LINK EXCHANGE:::

 
.Rajihah_Razali. Powered by Blogger.


Related Posts with Thumbnails

Popular Posts

Add, Follow & Share
Bookmark and Share
Get This Gadget